Bölge Temsilcileri 25. Dönem 2019-2021

 ZONGULDAK MERKEZ
ZONGULDAK MERKEZ

İlin batısında, 637 kilometrekarelik bir alanda ve Karadeniz’de yaklaşık 17 kilometrelik kıyısı bulunmaktadır. Taşkömürü üretiminin yapıldığı maden ocakları, ağırlıklı olarak merkez ilçe sınırları içinde yer almaktadır. Merkez ilçe sınırları içinde mağara, orman alanları, trekking alanları, termal kaynak, sahil bandı gibi turizme konu olabilecek büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Gökgöl Mağarası, Harmankaya ve Değirmenağzı Şelaleleri, Göldağı, Ulutan ve Milli Egemenlik orman içi dinlenme alanları, Türkali, Göbü, Kapuz ve Ilıksu plajları özellikle yöre halkının rağbet gösterdiği alanlardır. Merkez İlçeye Bağlı Belediyeler:  Zonguldak Belediyesi, Beycuma Belediyesi, Elvanpazarcık Belediyesi, Karaman Belediyesi.


 Ecz. Züleyha Aslı YILDIZ
Ecz. Züleyha Aslı YILDIZ
0 372 252 45 06


 Ecz. Cemile Yılmaz
Ecz. Cemile Yılmaz
0 372 222 10 00


Ecz. Özlem Özsoy Birinci
Ecz. Özlem Özsoy Birinci
0 372 252 21 27


 ZONGULDAK KOZLU
ZONGULDAK KOZLU

Kozlu, İl Merkezine 5 km mesafededir ve İlçede yalnızca Merkez Belediye ve İlçeye bağlı 23 köy bulunmaktadır. Daha önce Belediye olarak hizmet veren Sivriler Köyü bu statüsünü Kozlu’nun İlçe olması ile birlikte kaybetmiştir. İlçenin ana geçim kaynağını madencilik oluşturmakla birlikte küçük çaplı tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yanında balıkçılıkta yapılmaktadır. Ilıksu mevkii, Değirmenağzı koyu ve şelaleleri ile sahil yolu İlçenin turistik potansiyelini oluşturmaktadır. 


 Ecz. Arzu Eroğlu Arslan
Ecz. Arzu Eroğlu Arslan
0 372 266 67 11


 ZONGULDAK KİLİMLİ
ZONGULDAK KİLİMLİ

Zonguldak İl merkezine 7 km mesafededir. İlçe, Merkez Belediyenin yanında Çatalağzı, Gelik ve Muslu olmak üzere toplam 4 belediyeye; Göbü, Türkali, Kurtköy ve Şirinköy’den oluşan 4 tanede köye sahiptir. İlçenin en yüksek tepesi 1.115 m ile Hasan Tepesidir ve İlçe sınırları içinde ova yoktur. Ekonomik yapıyı İl genelinde olduğu gibi kömür madeni şekillendirirken balıkçılıkta İlçede önemli bir geçim kaynağıdır. İlçe sahip olduğu demiryolu bağlantısı ve mağara oluşumu ile de öne çıkmaktadır. Cumayanı,İnağzı ve Kızılelma mağaraları doğal dokunun birer parçasını oluşturmaktadır.  İlçeye Bağlı Belediyeler: Kilimli Belediyesi, Çatalağzı Belediyesi, Gelik Belediyesi, Muslu Belediyesi.  


Ecz. Filiz Sarıal
Ecz. Filiz Sarıal
0 372 265 10 65


ZONGULDAK ÇAYCUMA
ZONGULDAK ÇAYCUMA

  İlçe, Filyos Çayı vadisinin iki yanında yer alan yamaçlar arasında kurulmuş olup, deniz seviyesinden yüksekliği 20 metredir. 228 kilometre uzunluğundaki Filyos Çayının yaklaşık 35 kilometrelik kısmı Çaycuma sınırları içinden geçerek, Filyos Beldesinde Karadeniz' e dökülür. 72 kilometre olan karayolu ağıyla il merkezine ve komşu ilçelere bağlanan Çaycuma'nın, Zonguldak-Ankara demiryolu üzerinde 3 istasyon ve 6 durağı bulunmaktadır. Zonguldak-Ankara karşılıklı seferleri dışında, günün diğer saatlerinde Zonguldak-Çaycuma-Karabük hattında yolcu ve yük nakli yapılmaktadır. Yeşilin hemen her tonuyla, konuklarını bağrına basan Çaycuma, tadına doyulmaz yoğurduyla yürekleri serinletir ve mis gibi bembeyaz yoğurt, türlü etkinliklerin sergilendiği , coşkuların yaşandığı festivallere adını verir Çaycuma' da.İlçeye bağlı belediyeler : Çaycuma Belediyesi, Filyos Belediyesi,  Karapınar Belediyesi, Nebioğlu Belediyesi, Perşembe Belediyesi, Saltukova Belediyesi .


Ecz. Nilüfer Ünal
Ecz. Nilüfer Ünal
0 372 615 10 18


Ecz. Bahar ÇAKMAK EKTİ
Ecz. Bahar ÇAKMAK EKTİ
0 372 615 41 21


ZONGULDAK ALAPLI
ZONGULDAK ALAPLI

  İlçe 41/53 kuzey enlemi ile 31/25 doğu boylamında yer almaktadır. Genel olarak dağlık ve engebeli olan arazi iç kısımlarda doğru yükselirken, sahile yaklaştıkça alçalır. En büyük yükseltisi Aladağ, en yüksek tepesi 1637 metre ile Bacaklıyayla' dır. İlçenin en önemli akarsuyu olan Alaplı Irmağı, Ormanlı beldesinin güneyinden 710 metre yükseltili Atyaylası Tepesi yakınlarından doğar, geniş bir vadide basamaklar yaparak kimi yerlerde 600 metreyi bulan genişlikte, 22 kilometre uzunlukta akar ve ilçeyi ikiye bölerek Karadeniz'e ulaşır. İlçenin Devlet Karayolundan başka ulaşım imkanı yoktur. Ereğli İlçesi Gülüç Beldesinden itibaren başlayan karayolu güzergahı önce Alaplı, oradan da Akçakoca sınırına kadar deniz kenarından seyreder. Bir tarafında, denize dik inen yamaçların ve sık aralıktaki derin vadilerin yeşili, diğer tarafında gözün alabildiğine bir ufka yayılı, elini uzatsan tutulacak yakınlıktaki irili , ufaklı koylarına doluşan masmavi deniziyle; eşsiz güzellikleri kucaklayarak devam eder. Alaplı, deniz ve yayla turizmi açısından son derece elverişlidir. Gümeli Belediyesi, beldelerinde bulunan ve adeta orman denizi görüntüsüyle izleyenleri büyüleyen doğa harikası 'Bacaklıyayla' nın tanıtım işini üstlenmiştir. Alaplı İlçesine bağlı belediyeler: Alaplı Belediyesi , Gümeli Belediyesi .  


Ecz. Semih DİZDAR
Ecz. Semih DİZDAR
0 372 378 70 19


ZONGULDAK KARADENİZ EREĞLİ
ZONGULDAK KARADENİZ EREĞLİ

  1961 yılında yapımına başlanan Ereğli Demir ve Çilek Fabrikalarının kurulabilmesi için Göztepe' nin arkasında Gülüç Irmağına kadar uzanan alanda, o zamanki adıyla Filtepe düzlenerek molozlarla denize doldurulmuş ve çok büyük bir alan elde edilmiştir. Denize dik yamaçlarla inen bu tepeler arasındaki vadilerden Handeresi, Kemer, Tabakhane ve Kabasakal Dereleri akmaktadır . Kale Tepe 150 metre ile şehrin en yüksek tepesidir. Hemen altından başlayan bir yelpazeyle kıyıya doğru genişleyen eski Ereğli bu tepenin eteklerine kurulmuştur. Katip Çelebi'nin Cihan- nüma adlı eserinde liman kent anlamına gelen Bender-Ereğli olarak anılan şehir, sanayi kimliğine karşın güzelliğinden, estetiğinden ve doğallığından bir şey kaybetmemiş olmasını Atatürk ün doğumunun 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde başlatılan şehircilik çalışmalarına borçludur. Ereğli'nin büyümesi ülke ekonomisinde önemli bir yer tutması ve dış dünyaya açılması Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının ilçeye kurulması ile mümkün olmuştur. 1980' li yıllara kadar ağır çalışma temposunun arasına serpiştirilen geziler , konserler ve benzeri eğlencelerle sürüp giden sosyal yaşam; 100.Yıl vesilesiyle Sahil Bulvarı üzerine yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Kütüphane ve Müze açılması, Tiyatro,Sinema ve Sergi Salonlarının hizmete girmesiyle kabuk değiştirmiş ve ilçede yaşayanlar ; izleyicisi oldukları kültür ağırlıklı bu faaliyetlerin , çok kısa bir zaman içinde icracısı olmayı başarmışlardır. Kdz.Ereğli Belediyesi 1994 yılında başlayan ' Uluslar arası Osmanlı Çileği kültür Festivali ' ile ilçenin bu birikiminin yurt içinde ve hatta Avrupa ülkelerinde duyurulmasına ve ilçenin tanıtılmasına katkıda bulunmaktadır. Ereğli İlçesine Bağlı Belediyeler: Kdz.Ereğli Belediyesi, Kandilli Belediyesi, Gülüç Belediyesi, Ormanlı Belediyesi.


Ecz. Sevim GERZELİ
Ecz. Sevim GERZELİ
0 372 316 34 86


Ecz. Ayşen SAĞLAM ŞEN
Ecz. Ayşen SAĞLAM ŞEN
0 372 316 82 82


Ecz. Aslı ÇEVİK
Ecz. Aslı ÇEVİK
0 372 316 06 05


ZONGULDAK DEVREK
ZONGULDAK DEVREK

  İlçenin en önemli akarsuyu Devrek Çayı olup, Abant dağlarından doğar ve Büyüksu adıyla devam eder. Yeniçağ ve Dirgine'den katılan iki önemli koldan sonra Devrek Çayı adını, Çomaklı Deresi ve birkaç ufak dere bu çaya katıldıktan sonra Gökçebey İlçesi yakınlarında Karabük'ten gelen Soğanlı Çayı'nın devamı olan Yenice Çayı ile birleşerek Filyos Çayı adını alarak devam eder ve Filyos Bucağından Karadeniz' e dökülür. İlçe sınırları içinde tamamı 49.316 ha. olan ülkenin en zengin ormanları yer almaktadır. Ankara-Zonguldak, Zonguldak-Bartın yolu üzerinde bulunan ilçenin tek ulaşım yolu karayoludur. Ayrıca Ereğli ilçesi ile de karayolu bağlantısı bulunmaktadır. Ata mesleği 'Bastonculuk" Devrekli baston ustalarının elinde şekilden şekile girmekte, aklın alamayacağı nitelik ve nicelikte eserler üretilmektedir . Ağaç, bu ustaların elinde ağaç olmaktan çıkmakta, bir hanım parmağına dolanan iplik misali , her defasında 'bir benzeri daha olmayan' bastonlar üretilmektedir. Yabancı devlet büyüklerine sunulan armağanlar arasında 'Devrek Bastonu' ilk sıradadır. Devrek İlçesine Bağlı Belediyeler: Devrek Belediyesi, Çaydeğirmeni Belediyesi.    


Ecz. Melahat Aydın
Ecz. Melahat Aydın
0 372 556 22 24


Ecz. Halil İbrahim Karapınar
Ecz. Halil İbrahim Karapınar
0 372 556 75 61


ZONGULDAK GÖKÇEBEY
ZONGULDAK GÖKÇEBEY

  İlçe Batı Karadeniz Bölgesinin iç kesiminde olup; doğusunda Bartın ili ve Karabük'ün İlinin Yenice ilçesi, batısında Zonguldak Merkez İlçe ve Çaycuma ilçesi, güneyinde Devrek ve Yenice ilçeleri, kuzeyinde Çaycuma ilçeleri bulunmaktadır. Ankara - Zonguldak kara ve demir yolları üzerinde bulunan Gökçebey ilçesine, Saltukova Havaalanı 27 kilometre uzaklıktadır. Yüzölçümü 15.153 ha. olan ilçenin % 60' ı ormanlarla kaplıdır. Denizden yüksekliği 51 metre olan Gökçebey ilçesi, yüksekliği 906 - 1179 metre arasında değişen sekiz tepeyle çevrilidir. Filyos Irmağı Karabük İl'inden gelen Soğanlı Çayı ile birleşerek ilçenin kenarından geçer ve Filyos beldesinden Karadeniz'e dökülür. Karadeniz ikliminin egemen olan ilçede yazları ve kışları ılık geçer. Kabalaklı, Pamukdüzü, Kertili (Çamlık) mesire yerleri, Karanlık Dere, Kurtdamı ve Sarıgöl Ormanları av turizmine son derece elverişli yerlerdir.Merkez ilçe, Bakacakkadı ve Hacımusa beldelerinde belediye teşkilatları vardır. Gökçebey İlçesine Bağlı Belediyeler: Gökçebey Belediyesi, Bakacakkadı Belediyesi.    


Ecz. Aslıhan Kayabaşlı
Ecz. Aslıhan Kayabaşlı
0 372 512 11 09


BARTIN MERKEZ
BARTIN MERKEZ

  Bartın, Karadeniz Bölgesi'nin batı bölümünde yer alan ilin merkezidir. Şehirden geçen Bartın Çayı'ndan denize gemiyle gidilebilir. Türkiye'de deniz trafiğine uygun tek deredir. Adını, kenarında kurulduğu Bartın Çayı'nın antik çağdaki isminden (Parthenios) alan kent, tarihi Paphlagonia antik kentlerinden Sesamos (Amasra), Kromna (Kurucaşile) ve Erythinoi (Çakraz)'ı sınırları içerisinde bulundurmaktadır. Romalılar devrinde Bartın Çayına Parthenius deniliyordu. Çayın kıyısında kurulan şehre ise Parthenia adı verildi. Bu isim zamanla Bartın’a dönüşmüştür. 7 Eylül 1991 tarihinde il statüsüne kavuşan Bartın'ın dört ilçesi (Merkez, Amasra, Ulus ve Kurucaşile), Kozcağız, Hasankadı, Arıt, Abdipaşa ve Kumluca beldeleriyle birlikte 260 köyü vardır.  


Ecz. Müge Demirelgil
Ecz. Müge Demirelgil
0 378 227 86 28


Ecz. Doruk ERSOY
Ecz. Doruk ERSOY
0 378 227 16 55


BARTIN KOZCAĞIZ
BARTIN KOZCAĞIZ

  Kozcağız, Bartın iline bağlı beldedir. 1946 yılında Bucak olan Kozcağız 1967 yılında Belediye Teşkilatına kavuşmuştur. Kozcağız Belediyesinin Merkez, Demirci Ahmetler, Değirmenci Kavlaklık Mahallesi olmak üzere 4 mahallesi mevcuttur. Belde sınırları içinde 40 köy bulunmaktadır.  Batıda Çaycuma ilçesi (Zonguldak), güneyde Zonguldak ili, kuzeyde Bartın ili, doğuda ise Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi ile sınır komşusudur. Kozcağız, Karadeniz Bölgesinin tipik özelliklerini taşımakla beraber arazileri engebeli olup; bitki örtüsü herdem yeşil ve yaprak döken bitkilerden oluşmaktadır. Kozcağız’ın en önemli su kaynağı Kozcağız (Kocanaz) Çayı’dır. Kozcağız’ın güneyinden doğan çay, kuzeye doğru akmakta, Bartın nehri ile birleşen bu çay, Karadeniz’e ulaşmaktadır. Yerleşim alanlarının oluşumunda önemli bir etmen olan Kozcağız çayı, kentin estetiğine katkı sağlamaktadır.  


Ecz. Nurettin Çetinkol
Ecz. Nurettin Çetinkol
0 378 233 20 30


BARTIN ULUS
BARTIN ULUS

  Ulus, Bartın ilinin bir ilçesidir. Ulus, Safranbolu ilçesine bağlı nahiye durumunda iken 8 Ağustos 1944 yılında ilçe olması nedeni ile Zonguldak iline bağlanmıştır. 28 Ağustos 1991 gün ve 3760 sayılı kanunla Bartın ilçesinin il olması üzerine Ulus, Bartın iline bağlanmıştır. İlçe genelde engebeli araziye sahiptir. Bölgenin esas bitki örtüsü ormandır. Denizden ortalama yüksekliği 200 metre olup, yüzölçümü 713 km² dir.  Turizm yönü henüz keşfedilmemiş 4000 kişinin yaşadığı doğa ile iç içe şirin bir ilçedir. Ulus İlçe Merkezine 17 km. uzaklıkta olan Ulukaya köyü Ulukaya Kanyonu ve kanyonun içindeki eşsiz şelalesi ile görenleri etkisi altında bırakan güzelliği ile turizm potansiyeli yüksek bir yerdir.  


Ecz. Yeliz Saraç Afacan
Ecz. Yeliz Saraç Afacan
0 378 416 10 66


BARTIN AMASRA
BARTIN AMASRA

  Amasra, Batı Karadeniz Bölgesinde, Bartın iline bağlı bir ilçedir. Denize doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı birer liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı bağımsız adalarına sahip olan Amasra, 3000 yıllık tarihi, hem çekicilik ve balıkçılığa dayanan yerel sanatları, hem de kendini çevreleyen ormanlık alanlarına sahip bir yerleşim yeridir. Amasra halen özgün balık lokantaları, otelleri ve ev pansiyonlarına sahip bir turizm bölgesidir.  


Ecz. Galip Kaan Başaran
Ecz. Galip Kaan Başaran
0 378 315 19 99