SGK SÖZLESMELERiNi YENiLEME iSLEMLERi HAKKiNDA BiLGiLENDiRME

23.02.2010

BÖLGE ECZACi ODASi
YÖNETiM KURULU BASKANLiGi’NA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafindan BirliGimize gönderilen 17.02.2010 tarih ve 2540365 sayili yazida, 2010 yili sözleSmelerinin yenilenmesi esnasinda eczanelerin Subat Ayi iCerisinde eski iskontolari ile karSiladiklari reCetelerini yeni iskonto oranlarina göre yeniden hesaplattirmalari gerektiGinin bildirilmesi üzerine, BirliGimizce Kurumla yapilan görüSmelerde, iskonto deGiSimlerinden kaynakli deGiSikliklerin, fatura altinda belirtilerek iSlem yapilmasi önerilmiSti. Ancak Kurumca, böylesine bir düzenlemenin, hastanin ödemesi gereken katilim payi ile sistemde kayitli katilim payi arasinda fark yaratacaGindan, bu iSlemin mümkün olamadiGinin bildirilmesi üzerine, BirliGimizce Kuruma gönderilen 19.02.2010 tarih ve 708 sayili yazi ile, 01.02.2010 tarihinden itibaren sisteme kaydedilen reCetelerin silinmesine gerek kalmaksizin, yeni iskonto oranlarina göre düzeltilebilmesine ve bu düzeltme iSlemi sonrasinda ise reCete arkasi Ciktilarinin yenilenmeden Kuruma fatura edilebilmesine olanak taninmasi talep edilmiSti.

Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu BaSkanliGi GSS Genel MüdürlüGü ilaC ve Tibbi Malzeme SözleSme ve Ödemeleri Daire BaSkanliGi tarafindan BirliGimize gönderilen 23.02.2010 tarih ve B.13.2.SGK.0.11.04.01-696-2725288 sayili yazi ekte yer almakta olup, bu yazida,

indirim orani deGiSen eczanelerin eski iskontolari ile karSiladiklari reCetelerin BirliGimiz tarafindan önerilen yöntem ile düzeltilmesine olanak saGlanmasi iCin Kurum Hizmet Sunumu Genel MüdürlüGü’nce CaliSmalarin yürütülmekte olduGu belirtilerek, eczanelerin, yeni iskonto oranlari ile reCete kaydetmelerine ve kaydettikleri reCeteleri düzeltmelerine imkan saGlayacak düzenleme yapilmasi iCin provizyon sistemine satiS hasilati ve iskonto bildirim iSlemlerini 25.02.2010 günü mesai bitimine kadar tamamlamalari gerektiGi bildirilmiStir.

Yazida ayrica, reCetelerini yeni iskonto oranina göre hesaplatmayan eczanelerin Subat dönemi reCetelerinin faturalandirilmasina izin verilmeyeceGi ve satiS hasilatini yanliS bildiren eczanelerin faturalarinin geC ödeneceGi bildirilmiS olup, Subat ayi iCerisinde karSilanan ve yalnizca iskonto orani deGiSikliGi nedeniyle sisteme yeniden hesaplatilan reCeteler iCin reCete arkasi Ciktilarinin yenilenmesinin zorunlu olmadiGi belirtilmiStir.

Bilgilerinizi ve konunun üyelerinize duyurulmasini rica ederim.

Saygilarimla,
Ecz.Özgür ÖZEL

Sosyal Güvenlik Kurumunun Yazisi iCin Tiklayiniz..