Sayın Üyemiz,
07.07.2023 tarihli ve 32241 sayılı Resmi Gazete'de "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" yayımlanmış olup, bu düzenleme kapsamında 10 Temmuz 2023 tarihinden itibaren eczanelerimizdeki ödeme kaydedici cihazlarda KDV oranlarında değişiklikler yapılması gerekmektedir.
Uygulama 10 Temmuz Pazartesi günü itibarıyla başlayacağı için 9 Temmuz Pazar günü nöbetçi olan eczanelerimizin ödeme kaydedici cihazlardaki gerekli ayarlamaları saat 23.59'dan itibaren yapmış olmalıdır.
Meslektaşlarımız ödeme kaydedici cihazlarındaki ayarlamaları kendileri yapabileceği gibi, hizmet aldıkları yazar kasa teknik servislerinden de destek alabilirler.
Dikkatinizi ve gereğini rica ederiz.
17. Bölge
Zonguldak Eczacı Odası
Yönetim Kurulu
