15 Ekim 2010 tarih 27730 sayili Resmi Gazete'de Sosyal Güvenlik Kurumu SaGlik Uygulama TebliGinde DeGiSiklik Yapilmasina Dair TebliG yayinlanmiStir.
TebliGin 32 nci maddesi gereGince;
a) 11 inci maddesi 30/10/2010 tarihinde,
b) 12 nci maddesi bu TebliGin yayimi tarihini takip eden 5 inci iSgünü,
c) 16 nci ve 17 nci maddeleri 01/4/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
C) 25 inci maddesi 20/7/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
d) 26 nci maddesi bu TebliGin yayimi tarihini takip eden 5 inci gün,
e) 27 nci maddesi; EK-5/A iCin 01/4/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere, EK-5/A1 iCin 03/6/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere, yayimi tarihinde,
f) 28 inci maddesi 05/7/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
g) 30 uncu maddesi 03/6/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
G) DiGer hükümleri bu TebliGin yayimi tarihinde,
yürürlüGe girer.
15 Ekim 2010 CUMA Resmî Gazete Sayi : 27730
TEBLiG
Sosyal Güvenlik Kurumu BaSkanliGindan:
SOSYAL GüVENLiK KURUMU SAGLiK UYGULAMA TEBLiGiNDE
DEGiSiKLiK YAPiLMASiNA DAiR TEBLiG
MADDE 1 – 25/3/2010 tarihli ve 27532 sayili 1. Mükerrer Resmî Gazetede yayimlanarak yürürlüGe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu SaGlik Uygulama TebliGi”nin (SUT) 1.2 numarali maddesinin birinci fikrasinin (c) bendinde yer alan “geCici 12 nci maddesinin dokuzuncu fikrasi kapsamina girenler ile ayni Kanunun” ibaresi CikarilmiStir.
MADDE 2 – SUT’un 3.1.1 numarali maddesinin birinci fikrasina ikinci cümle olarak aSaGida belirtilen cümle eklenmiStir.
“Ancak 211 sayili Türk Silahli Kuvvetleri iC Hizmet Kanununa tabi olarak Türk Silahli Kuvvetlerinde görev yapan askeri ve sivil personelin kendilerinin, mesai saatleri iCerisindeki müracaatlarinin var ise öncelikle Türk Silahli Kuvvetlerinin birinci basamak saGlik ünitelerine yapilmasi zorunludur.”
MADDE 3 – SUT’un 3.2.5 numarali maddesinin yedinci fikrasi aSaGidaki Sekilde deGiStirilmiStir.
“(7) SaGlik raporu ile belgelendirilmesi Sartiyla; Kurumca belirlenen kronik hastaliklarda, kiSilerin bu hastaliklari ile ilgili branStaki ayaktan muayenelerinde SUT’un 3.2.1 numarali maddesinde tanimlanan katilim payi alinmaz.”
MADDE 4 – SUT’un 4.2.2.B-5 numarali maddesinin birinci fikrasinin onuncu bendine, “intraaortik balon,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ventrikül destek cihazi,” ibaresi eklenmiStir.
MADDE 5 – SUT’un 4.4.3.A-1 numarali maddesinde aSaGida belirtilen düzenlemeler yapilmiStir.
a) üCüncü fikrasinda yer alan “Ankara Numune EGitim ve AraStirma Hastanesince” ifadesinden sonra gelmek üzere “veya Kurumca yetkilendirilen ve Kurum web sayfasinda ilan edilerek duyurulan hastanelerce” ifadesi eklenmiStir.
b) Dördüncü fikrasinda yer alan “Genel SaGlik Sigortasi Genel MüdürlüGü (bundan sonra Genel Müdürlük olarak ifade edilecektir)” ibaresi “Kurum” Seklinde deGiStirilmiStir.
c) BeSinci fikrasi madde metninden CikarilmiStir.
MADDE 6 – SUT’un 4.5.2.B-1 numarali maddesinin dördüncü ve altinci fikralari aSaGidaki gibi deGiStirilmiStir.
“(4) Yurt iCi ön taramalarda belirlenen verici adaylarinin, SaGlik BakanliGinca ruhsatlandirilmiS ve CaliSma izni verilmiS doku tipleme laboratuarlarinda yapilan yüksek Cözünürlük DNA testi ile HLA doku grubu doGrulama testleri giderleri, toplam 25 adayi geCmemek üzere Kurum tarafindan karSilanir.
(6) Tedavisi iCin kemik iliGi nakli gereken ve yurt iCinde uygun vericisi bulunmadiGi ülkemizdeki kemik iliGi doku bilgi bankalarinca rapor edilen hastalar iCin, yurtdiSindaki kemik iliGi bankalari araciliGi ile 8/8 ile 10/10 a kadar doku tipi uyumu gösteren (HLA A, B, C, DR, DQ düSük Cözünürlük ve HLA DR, HLA C, HLA DQ yüksek Cözünürlükte) kan örnekleri (bir defada en fazla 10, toplamda 25 kiSiyi geCmemek üzere) beklemeden ilgili yurt iCi doku bankasi tarafindan gerekCesi veya aciliyeti belgelendirilmek kaydiyla yurt diSi laboratuarlarinda veya yurda getirtilerek SaGlik BakanliGinca ruhsatlandirilmiS ve CaliSma izni verilmiS Doku Tipleme Laboratuarlarinda yüksek Cözünürlükte DNA yöntemi ile HLA doku grubu analizine (doGrulama testine) tabi tutulur. Bu testlerin bedelleri Kurum tarafindan karSilanir.”
MADDE 7 – SUT’un 4.5.4.G numarali maddesinin birinci fikrasinda yer alan “hasta epikrizinde” ibaresi “hasta hizmet detay belgesinde yer alan epikriz notunda” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 8 – SUT’un 4.5.4.H numarali maddesinin yedinci fikrasinin ikinci cümlesinde yer alan “epikrizde” ibaresi “hizmet detay belgesinde yer alan epikriz notunda” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 9 – SUT’un 5.2.1 numarali maddesinde aSaGida yer alan düzenlemeler yapilmiStir.
a) ikinci fikrasinda yer alan “Müracaat edilen saGlik hizmeti sunucusunca;” ibaresinden sonra gelmek üzere “tedavinin yapilabildiGi” ibaresi eklenmiStir.
b) üCüncü fikrasinda yer alan “saGlik hizmeti sunucusuna sevk edilmesi halinde yol gideri,” ifadesinden sonra gelmek üzere “tedavinin yapilabildiGi” ibaresi eklenmiStir.
MADDE 10 – SUT’un 5.3 numarali maddesinin birinci fikrasinin son cümlesinden sonra gelmek üzere “YerleSim yerinde ikinci veya üCüncü basamak saGlik hizmeti sunucusu bulunmamasi halinde birinci basamak saGlik kuruluSunca düzenlenen sevk belgesi kabul edilecek olup sözleSmeli herhangi bir saGlik hizmeti sunucusu bulunmamasi halinde ise yerleSim yerinin belirlenmesi halinde tedavi iCin düzenlenen geCerli saGlik raporu, sevk belgesi olarak geCerli kabul edilir.” ibaresi eklenmiStir.
MADDE 11 – SUT’un 6.1.1.C numarali maddesinde aSaGida belirtilen düzenlemeler yapilmiStir.
a) ikinci fikrasinin ikinci cümlesinden sonra gelmek üzere aSaGidaki cümle eklenmiStir.
“Medula hastane sistemini kullanan saGlik hizmeti sunuculari raporlari elektronik ortamda düzenleyecek ve bu raporlar baShekimlik tarafindan elektronik ortamda onaylanacaktir.”
b) Altinci fikrasina ikinci cümle olarak aSaGidaki cümle eklenmiStir.
“Raporlar elektronik ortamda düzenlenmiS ise; bu düzeltmelerin baShekimlik tarafindan elektronik ortamda onaylanmasi koSuluyla, düzeltmeye esas reCete tarihinden itibaren süresinin sonuna kadar geCerlidir.”
c) Sekizinci fikrasi aSaGidaki Sekilde deGiStirilmiStir.
“(8) Kullanimi saGlik raporuna baGli veya katilim payindan muaf ilaC(lar) iCin düzenlenecek reCetelere ait rapor elektronik ortamda düzenlenmemiS ise asli gibidir onayi yapilmiS rapor fotokopisi, fatura ekinde Kuruma gönderilecektir. Asli gibidir onayi; raporu düzenleyen saGlik kurumu veya reCeteyi düzenleyen hekim veya reCeteyi karSilayan eczaci tarafindan yapilacaktir. Raporlar elektronik ortamda düzenlenmiS ise rapor fotokopisi Kuruma gönderilmeyecektir.”
MADDE 12 – SUT’un 6.2.16 numarali maddesi aSaGidaki Sekilde deGiStirilmiStir.
“6.2.16. DoGuStan Metabolik Hastaliklar ile Cölyak HastaliGi
6.2.16.A- DoGuStan metabolik hastaliklar ile Cölyak hastaliGinda;
(1) Cocuk mamalari, gida olmasi nedeniyle Kurum resmi internet sitesinde yayimlanan “Bedeli Ödenecek ilaClar Listesi” ne ve “HastaliGa Özel (DoGuStan Metabolik Hastaliklar, Kistik Fibrozis, inek Sütü Alerjisi ve Cölyak HastaliGi) Diyet ürünleri ile Tibbi Mamalar Listesi” ne dahil edilmemiStir. Ancak, doGuStan metabolik hastaliGi olan ve kistik fibrozisli hastalar iCin tedavi edici iCerikli olanlar ile malabsorbsiyona neden olan bir hastaliGi olan hastalarin ve iki yaSina kadar inek sütü ve/veya Coklu gida protein alerjisi olan bebeklerin kullandiklari özel mamalar, öncelikle Cocuk metabolizma hastaliklari veya eriSkin endokrinoloji ve metabolizma hastaliklari ya da gastroenteroloji uzman hekimi tarafindan, bu uzman hekimlerin bulunmamasi halinde Cocuk saGliGi ve hastaliklari veya iC hastaliklari uzman hekimlerinden biri tarafindan düzenlenen uzman hekim raporuna dayanilarak tüm hekimler tarafindan reCete edilebilir. iki yaSina kadar inek sütü ve/veya Coklu gida protein alerjisi olan bebeklerin kullandiklari özel mamalar iCin yukaridaki hekimlere ek olarak Cocuk alerji veya klinik immunoloji uzman hekimlerince de rapor düzenlenerek tüm hekimler tarafindan reCete edilebilir.
(2) Protein metabolizmasi bozukluklarinda (aminoasit metabolizmasi bozukluklari- üre siklus bozukluklari- organik asidemiler), (1) numarali fikrada belirtilen özel tibbi mamalara ilave olarak; hastalarin kisitli diyetleri sebebi ile hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül iCeren mamul ürünlerden (makarna, Sehriye, bisküvi, pirinC, yumurta ikamesi, Cikolata, gofret vb.) bir aylik;
a) 0-12 ay iCin: 31 TL
b) 1-5 yaS iCin: 60 TL
c) 5-15 yaS iCin: 77,50 TL
C) 15 yaS üstü iCin: 80 TL tutarinda özel formüllü un ve özel formül iCeren mamul ürün, Kurumca karSilanacak olup en fazla üCer aylik dozlar halinde reCete edilebilir.
d) Bu ürünler; Cocuk metabolizma hastaliklari veya eriSkin endokrinoloji ve metabolizma hastaliklari ya da gastroenteroloji uzman hekimi tarafindan, bu uzman hekimlerin bulunmamasi halinde Cocuk saGliGi ve hastaliklari veya iC hastaliklari uzman hekimlerinden biri tarafindan düzenlenen uzman hekim raporuna dayanilarak tüm hekimler tarafindan reCete edilebilir.
(3) Cölyak hastaliGinda; özel formüllü un ve özel formüllü un iCeren mamul ürünler (makarna, Sehriye, bisküvi, Cikolata, gofret vb.); gastroenteroloji uzman hekimi tarafindan düzenlenen uzman hekim raporuna dayanilarak bir aylik;
a) 0-5 yaS iCin: 52,50 TL
b) 5-15 yaS iCin: 80 TL
c) 15 yaS üstü iCin: 72,50 TL tutarinda özel formüllü un ve özel formül iCeren mamul ürün, Kurumca karSilanacak olup en fazla üCer aylik dozlar halinde reCete edilebilir.
(4) Protein metabolizmasi bozukluklarinda ve Cölyak hastaliGinda kullanilacak özel formüllü un ve özel formül iCeren mamul ürünler; hastalik ile un ve mamul ürünün kullanilacaGinin belirtildiGi uzman hekim raporuna dayanilarak tüm hekimlerce reCete edilebilir.
(5)Yukarida belirtilen hastaliklarda kullanilan ürünler; Kurum resmi internet sitesinde yayimlanan “HastaliGa Özel (DoGuStan Metabolik Hastaliklar, Kistik Fibrozis, inek Sütü Alerjisi ve Cölyak HastaliGi) Diyet ürünleri ile Tibbi Mamalar Listesi” nde belirtilmiS olup bu listede yer almayan ürün bedelleri Kurumca karSilanmaz.”
MADDE 13 – SUT’un 6.2.27.C numarali maddesinin birinci fikrasinin ikinci cümlesinde yer alan “epikrizde” ibaresi “hizmet detay belgesinde yer alan epikriz notunda” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 14 – SUT’un 6.6 numarali maddesinin üCüncü fikrasinda yer alan “epikrizde” ibaresi “hizmet detay belgesinde yer alan epikriz notunda” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 15 – SUT’un 7.1 numarali maddesinde aSaGida yer alan düzenlemeler yapilmiStir.
a) 17 nci fikrasinin (a) bendine “reCete” ibaresinden sonra “asli” ibaresi eklenmiStir.
b) 17 nci fikrasina aSaGidaki bent “(d)” bendi olarak ilave edilmiStir.
“d) SUT eki “Protez Ortez Listesi” nde (EK-5/C) yer alan tibbi malzemelerden, Sahis ödemelerinde tibbi uygunluk aranacak tibbi malzemeler, “Tibbi Uygunluk Aranacak Protez Ortez Listesi’nde (EK-5/C-1)” yer almaktadir.”
c) 19 uncu fikrasinin ikinci cümlesi “Ancak kiSiye özel ismarlama olan veya iade kapsamindaki tibbi malzemelerde bu süre aranmaz.” Seklinde deGiStirilmiS ve “iade kapsamindaki cihazlara ait reCete ve saGlik raporu ile ilgili iSlemlerin 15 (on beS) iS günü iCinde Kurumumuz taSra teSkilatlarina baSvurularak baSlatilmasi zorunludur.” ibaresi üCüncü cümle olarak fikraya eklenmiStir.
MADDE 16 – SUT’un 7.3.7 numarali maddesinin;
a) üCüncü fikrasinda yer alan “ve geri ödeme kapsaminda” ibaresi “veya geri ödeme kapsaminda” Seklinde deGiStirilmiStir.
b) Dördüncü fikrasi aSaGidaki Sekilde deGiStirilmiStir.
“(4) iSitme cihazi bedellerinin Kurumca ödenebilmesi iCin; Kurumla sözleSmeli resmi saGlik kurumlarinca, iSitmenin cihaz ile düzeltilmesinin mümkün olduGunun belirtildiGi, kulak burun boGaz uzman hekiminin yer aldiGi saGlik kurulu raporu düzenlenecektir.”
MADDE 17 – SUT’un 7.3.8 numarali maddesinin sekizinci fikrasinin dördüncü cümlesinde yer alan “aylik sik replesmanli kontak lenslerin” ibaresinden sonra gelmek üzere “optisyenlik müessesesinden temin edilmesi halinde” ibaresi eklenmiStir.
MADDE 18 – SUT’un 7.3.12.A- 1 numarali maddesinde aSaGida yer alan düzenlemeler yapilmiStir.
a) Altinci fikrasinda yer alan “(maske, nemlendirici ve isiticili nemlendirici gibi)” ibaresi metinden CikartilmiStir.
b) 11 inci fikrasina ikinci cümle olarak aSaGidaki cümle ilave edilmiStir.
“Ancak gün iCinde sürekli kullaniminin gerektiGi saGlik kurulu raporunda belirtilmesi halinde NiMV cihazlarinin maskeleri alti ayda bir Kurumca karSilanir.”
c) “isiticili nemlendiricili üniteleri NiMV cihazlarina dâhildir. Ayrica isiticili nemlendiricinin Kurumca bedeli karSilanmaz.” ibaresi 12 nci fikra olarak ilave edilmiStir.
MADDE 19 – SUT’un 7.3.24 numarali maddesinin birinci maddesinde yer alan “epikrizinde” ibaresi “hizmet detay belgesinde yer alan epikriz notunda” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 20 – SUT’un 7.3.25 numarali maddesinin birinci fikrasinin (a) bendine “15 mm” ibaresinden önce gelmek üzere “uzunluGu” ibaresi eklenmiStir.
MADDE 21 – SUT’un 7.3 numarali maddesine, aSaGida belirtilen madde 7.3.26 nci madde olarak ilave edilmiStir.
“7.3.26. Ventrikül Destek Cihazi
7.3.26.A-Kisa Süreli Ventrikül Destek Cihazi
(1) Bu uygulama SaGlik BakanliGinca ruhsatlandirilmiS kalp nakli yapilmasina müsaade edilen merkezlerde yapilmalidir.
a- Transplant bekleyen hastalarda hastayi yaSatmak amaciyla donör bulununcaya kadar kullanilabilir.
b- Donör bulunamadiGi zaman uzun süreli ventrikül destek cihazi gerektiren hastalarda köprü amaciyla kullanilmalidir.
(2) intra aortik balon pompasi kullanimi bu kurallara tabi deGildir.
7.3.26.B-Uzun Süreli Ventrikül Destek Cihazi
(1) Ventrikül Destek Cihazi (total yapay kalp dahil olmak üzere); zedelenmiS ya da zayiflamiS kalbin kan pompalamasina yardimda kullanilan cihazlardir. Bu aygitlar, kalp nakline köprü ya da kalici tedavi olarak kan dolaSimina yardimci olmak iCin kullanilabilir. Bu uygulama SaGlik BakanliGinca ruhsatlandirilmiS kalp nakli yapilmasina müsaade edilen merkezlerde yapilmalidir. Hasta ulusal koordinasyon merkezinde kayitli kalp nakli adayi olmalidir.
(2) Ventrikül Destek Cihazinin Konsol ve sistemin diGer üniteleri (mobil kontrol ünitesi, baGlanti kablolari, Sarj edilebilir pil vb) demirbaS malzeme olup ister hastane ortaminda ister hastane diSi ortamda takip esnasinda söz konusu malzemeler uygulamayi yapan hastane veya firma tarafindan karSilanmalidir. Sadece hastaya takilan pompa kisminin bedeli Kurumca karSilanir.
(3) Cihazin kalp nakline köprüleme endikasyonu ve kalici tedavi iCin takilmasi gerekliliGi, kardiyoloji ve kalp damar cerrahlarindan oluSan konsey kararina istinaden ilgili branSlarin birlikte bulunduGu bir saGlik kurulu raporu ile belgelendirilmiS olmalidir. Düzenlenecek saGlik kurulu raporlarina implantasyona karar verilmesini gerektiren implantasyon öncesi hemodinamik ve ekokardiyografik bulgular ile ilgili laboratuar tetkik sonuClari eklenecektir.”
MADDE 22 – SUT’un 9.3 numarali maddesinin üCüncü fikrasi aSaGidaki gibi deGiStirilmiStir.
“(3) Kuruma MEDULA hastane sistemi üzerinden elektronik ortamda gönderilen hizmet detay belgesi ayrica basili olarak gönderilmeyecektir. SaGlik BakanliGina baGli saGlik kurum ve kuruluSlari iCin fatura eki belgelerin hangilerinin getirileceGi konusunda SaGlik BakanliGi ile yapilan protokol hükümleri saklidir.”
MADDE 23 – SUT’un 9.3.2.C numarali maddesi CikarilmiStir.
MADDE 24 – SUT’un 9.3.2.C numarali maddesi aSaGidaki gibi deGiStirilmiStir.
“(1) MEDULA sistemini kullanan saGlik kurum/kuruluSlari, MEDULA sistemine kaydettikleri tedaviye ait hizmet detay belgesini MEDULA hastane sistemi araciliGi ile elektronik olarak kaydedilecektir. Hizmet detay belgesi fatura tesliminde ünitelere teslim edilmeyecek olup ancak Kurum tarafindan talep edilmesi halinde, hizmet detay belgesinin Ciktisi ilgili hekimler ve baShekimlikCe onayli olarak teslim edilecektir. Hizmet detay belgesindeki epikriz bölümü, yatarak tedavilerde ve cerrahi iSlemlerin yapildiGi tüm saGlik hizmetleri iCin elektronik ortamda düzenlenecektir.
(2) MEDULA sistemini kullanmayan ve/veya SUT hükümleri gereGince manuel düzenlenmesi gereken (her hasta iCin ayri ayri düzenlenmiS) faturalara ait hizmet detay belgelerinde;
• Hastanin adi soyadi, telefon numarasi,
• T.C Kimlik Numarasi,
• Provizyon no/MEDULA takip no,
• Muayene tarihi,
• ilgili hekimin bilgileri,
• Hasta yatiS ve CikiS günleri,
• Hastaya konulan tani, iCD-10 kodu ve uygulanan tedavi,
• iSlemlerin (muayene, tetkik, tahlil, yatak, ameliyat, tedavi vb.) SUT kodu, tarihi, adi, adedi, tutari,
• Tibbi malzemelerin adi, adetleri, birim fiyatlari, SUT’ta yer alanlarin SUT kodlari, varsa devredilen Emekli SandiGi protokol kodlari, onaylanmiS ürün numarasi,
• Hasta tabelasina uygun olarak tane hesabiyla hastaya verilen ilaClarin, kutu bazinda deGil, tane hesabiyla birim fiyatlari ve tutari, (parenteral ilaClar iCin hizmet detay belgesinde hastaya verilen dozlar (mg, iu, ml vb) belirtilecek ancak fiyat ve tutarlar kutu/ adet üzerinden fatura edilecektir.)
• Kullanilan kan ve kan bileSenleri, miktarlari ve ünite numaralari,
• Epikriz notu,
belirtilmelidir.”
MADDE 25 – SUT eki “Yurt DiSi ilaC Fiyat Listesi” nde (EK-2/G) fiyatlari güncellenen ve listeye eklenen ilaClar ile fiyatlari, bu TebliG eki (1) numarali listede belirtilmiStir.
MADDE 26 – SUT eki “Hasta Sevk Formu (EK-4/A)” bu TebliG eki (2) numarali listede yer aldiGi Sekilde yeniden düzenlenmiStir.
MADDE 27 – SUT eki “FiyatlandirilmiS Tibbi Sarf Malzemeleri Listesi” (EK-5/A1) ile 03/6/2010 tarih ve 27600 sayili Resmi Gazetede yayimlanan “SaGlik Uygulama TebliGinde DeGiSiklik Yapilmasina Dair TebliG” in 32 nci maddesi ile yürürlükten kaldirilan “FiyatlandirilmiS Tibbi Sarf Malzemeleri Listesi” (EK-5/A) nde; 380.020, 380.021 ve 380.022 kodlari ile yer alan tibbi malzeme isimlerindeki “hydrofiber” ibaresi “fiber” Seklinde deGiStirilmiStir.
MADDE 28 – SUT eki “FiyatlandirilmiS Tibbi Sarf Malzemeleri Listesi” nde (EK-5/A2);
a) “350.020” kod numarasi ile yer alan “KORONER STENT (CiPLAK TüM BOYLAR)” adli malzemenin kod numarasi “350.140” olarak,
b) “350.030” kod numarasi ile yer alan “KORONER STENT (iLAC SALiNiMLi TüM BOYLAR)” adli malzemenin kod numarasi “350.150” olarak,
deGiStirilmiStir.
MADDE 29 – SUT eki “Protez ve Ortez Listesi” ndeki (EK-5/C) “220780” kod numarasi ile yer alan “isiticili Nemlendirici” adli malzeme listeden CikartilmiStir.
MADDE 30 – SUT eki EK-5/C Listesinde deGiStirilen SUT kodlari, bu TebliG eki (3) numarali listede belirtilmiStir.
MADDE 31 – Bu TebliGin ekinde yer alan (4) numarali liste SUT ekine, “Tibbi Uygunluk Aranacak Protez Ortez Listesi” (Ek-5/C-1) olarak ilave edilmiStir.
MADDE 32 – Bu TebliGin;
a) 11 inci maddesi 30/10/2010 tarihinde,
b) 12 nci maddesi bu TebliGin yayimi tarihini takip eden 5 inci iSgünü,
c) 16 nci ve 17 nci maddeleri 01/4/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
C) 25 inci maddesi 20/7/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
d) 26 nci maddesi bu TebliGin yayimi tarihini takip eden 5 inci gün,
e) 27 nci maddesi; EK-5/A iCin 01/4/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere, EK-5/A1 iCin 03/6/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere, yayimi tarihinde,
f) 28 inci maddesi 05/7/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
g) 30 uncu maddesi 03/6/2010 tarihinden itibaren geCerli olmak üzere yayimi tarihinde,
G) DiGer hükümleri bu TebliGin yayimi tarihinde,
yürürlüGe girer.
MADDE 33 – Bu TebliG hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu BaSkani yürütür.
LiSTE-1
iLAC ADi ETKEN MADDE ESDEGER GRUBU FiYATi
Lioresal 10 mg/5ml.1 amp. Baklofen 2 mg/ml amp i020B 90,20 €
Lioresal 10 mg/5ml.5 amp. Baklofen 2 mg/ml amp i020B 425,00 €
Lioresal 10 mg/20ml.1 amp. Baklofen 0,5 mg/ml amp i020C 90,20 €
increlex 40 mg.1flk. Mecasermin 40 mg flk i280A 630,00 €
Corotrop 10 mg.10 ml.10 amp. Milrinon 10mg amp i206A 307,80 €
Primacor 1 mg/ml 10 ml Milrinon 10mg amp i206A 300,90 €
Xenazine 25 mg 112 tb. Tetrabenazine 25 mg tb i164A 137,50 €
Trientine 300 mg 100 kap. Trientine Hidroklorid 300 mg tb i176B 232,00 €
Sprine 250 mg.100 kapsül Trientine Hidroklorid 250 mg tb i176A 470,00 €
CRH 1 amp. Corticorelin Trifluoroacetat 100 mcg amp i047A 93,63 €
Biodribine 10 mg/10 ml.1flk. Cladribine flk i042A 115,00 €
CPF caffein sulfat i.v. 25 mg/ml 2 ml. 10 amp. Kafein 25 mg ampul i274C 13,57 €
Cafcit 20 mg./ml. 3 ml. 1 amp. Kafein 20 mg ampul i274A 47,50 €
Ranexa 500 mg.60 tb. Ranolazine 500 mg.tb. i339A 52.65€
Levothyroxine 500 mcg 1 amp. Levothyroxin 500 mcg. amp. i346A 16,71 €
Ventmax SR 8 mg 56 kapsül Albuteral (Salbutamol) sulphate 8 mg i340A 15,50 €
Samsca 15 mg.10 tb. Tolvaptan 15 mg. i341A 910,00 €
Multaq 400 mg.60 tb. Dronedarone 400 mg.tb. i342A 199,25 €
inovelon 200 mg 50 tb. Rufinamide 200 mg. tb. i343A 62,10 €
Phenobarbital Bichsel %10 200 mg/2ml 2 ml.10 amp. Fenobarbital %10 200 mg/2ml i344A 44,90 €
Phenobarbital Bichsel %2 20 mg/ml 1 ml.10 amp. Fenobarbital %2 20 mg/ml i344B 41,10 €
Prezista 300 mg 120 tb Darunavir 300 mg. i299B 747,00 €
Nortimil 25 mg. 40 tb. Desipramin hidroklorür 25 mg tab i249A 5,10 €
Afinitor 10 mg.90 tb. Everolimus 10 mg.tb. i347A 13.203,70 €
NKH Anamix 400 g.toz Glisin iCermeyen mama 400 g.toz i348A 54,50 €
Verdrop 50 mg/ml 60 ml.sol. D-alpha tocopherol i349A 213,00 €
Captimer 250 mg. 100 tb. Tiopronin 250 mg tb-drj i173B 54,00 €
Captimer 100 mg. 50 tb. Tiopronin 100 mg tb-drj i173A 20,00 €
Ospolot 200 mg 200 tablet Sultiam 200 mg tb i158B 195,00 €
Ospolot 50 mg 200 tablet Sultiam 50 mg tb i158A 62,00 €
Ospolot 200 mg 50 tablet Sultiam 200 mg tb i158B 52,00 €
Ospolot 50 mg 50 tablet Sultiam 50 mg tb i158A 18,00 €
Natulan 50 mg.50 kap. Procarbazin 50 mg tb i144A 65,00 €
Wellvone 750 mg/ml 210 ml.oral susp. Atovaquone 750 mg/5 ml susp i016A 505,85 €
Abraxane 100 mg.1 amp. Paclitaxel albumin bound 100 mg. i358A 390,05 €
Wellvone 750 mg/ml 226 ml.oral susp. Atovaquone 750 mg/5 ml susp i016A 519,70 €
Atgam 50 mg/ml 5 ml. 5 amp. Lymphosyte iG 50 mg. i227B 435,00$
Ketocal powder infant 300 g. Ketojenik diyet gidasi 300 g. i350A 298,00$
L-Fucose powder 100 g. 6-deoxyl-L-galaktoz i351A 560,00 €
K-Phos Neutral 250 mg.100 tb. Potasyum fosfat sodyum fosfat 250 mg.tb. i352A 21,70 €
Elecare powder 400 g. Aminoasit iCerikli medikal gida i353A 475,00$
Colifoam rektal köpük 20,8 g. Hidrokortizon asetat rektal köpük i354A 16,10 €
Firazyr 10 mg/ml.3 ml. enj. icatibant 10 mg/ml.enj. i355A 1.815,00 €
Celsentri 150 mg.60 tb. Maraviroc 150 mg. Tb. i356A 890,00 €
Celsentri 300 mg.60 tb. Maraviroc 300 mg. Tb. i356B 821,00 €
Revolade 25 mg.14 tb. Elthrombopag 25 mg. Tb. i357A 596,00 €
Revolade 25 mg.28 tb. Elthrombopag 25 mg. Tb. i357A 1.191,00 €
Revolade 50 mg.14 tb. Elthrombopag 50 mg. Tb. i357B 1.191,00 €
Revolade 50 mg.28 tb. Elthrombopag 50 mg. Tb. i357B 2.300,00 €
LiSTE-2
HASTA SEVK FORMU EK-4/A
Formu düzenleyen saGlik hizmeti sunucusu:
Sevk Tarihi:......../......./20….
Sevki yapan birim: .......................................................................................................
Genel saGlik sigortalisinin Adi Soyadi : ............................................. T.C.Kimlik No.....................................
Hastanin Adi Soyadi : ............................................... T.C.Kimlik No.....................................
Hastanin DoGum Yeri / Tarihi :..........................................................................................
Dosya No : ................................................. Protokol No :............................
Tani :........................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................
Sevk gerekCesi (*) :
Sevk EdildiGi BranS :
GideceGi Sehir :