SGK'YA DEVREDiLEN KURUMLAR HAKKiNDA BiLGiLENDiRME

Kamu kurum ve kuruluSlarinda 5434 sayili T.C. Emekli SandiGi Kanununa tabi olarak CaliSan ve saGlik hizmetleri CaliStiklari kurumlari tarafindan karSilanan kamu personeli ile bakmakla yükümlü olduGu kiSilerin saGlik hizmetleri, 15.01.2010 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumunca devralinmak suretiyle karSilanacaktir.

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumunca saGlik hizmetleri devralinacak kiSilerin CaliSmiS olduklari Kurumlarin bu kapsam dahilinde olup olmadiGi konusunda CeSitli tereddütler yaSanmasi üzerine BirliGimiz ile Kurumlar arasinda CeSitli görüSmeler yapilmiStir. Bu görüSmeler sonucunda alinan bilgi,

Türk Silahli Kuvvetleri 211 sayili iC Hizmet Kanunu kapsaminda bulunan personel ile bunlarin bakmakla yükümlü olduklari kiSiler,
•YeSil Kartlilar,
•Tutuklu ve Hükümlülerin,

SaGlik hizmetlerinin Sosyal Güvenlik Kurumuna devir olmayacaGi yönündedir.

Ancak pansiyonlu okullardaki parasiz yatili öGrencilerin ilaC giderlerinin hangi Kurum tarafindan karSilanacaGi konusunda Su an iCin Kurumlar arasinda bir anlaSmazlik olup, sorunun Cözümü konusunda BirliGimizce gerekli merciler ile görüSmeler gerCekleStirilmektedir.

Konu hakkinda net bir sonuca ulaSildiGi anda BirliGimiz web sitesinden gerekli duyuru yapilacaktir.

Tüm meslektaSlarimiza önemle duyurulur.