Arefe Günleri Nöbet Uygulaması Hakkında

Sayın Üyemiz,

Odamıza gelen talepler doğrultusunda arefe günleri konulu anket yapılmıştı. Anket sonucuna göre Zonguldak ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü onayı ile, 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'a istinaden Zonguldak ve Bartın illerimiz ve ilçelerinde Ramazan Bayramı Arefesi, Kurban Bayramı Arefesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Arefesi (28 Ekim)'nde saat 13:00'dan itibaren nöbet uygulamasına geçilecektir.

Uygulamaya 9 Nisan 2024 Salı Ramazan Bayramı Arefesi ile başlanacaktır. Tüm bölgelerimizde 9 Nisan akşamı nöbet tutacak eczanelerimizin nöbetleri saat 13.00 itibarıyla başlayacak olup arefe nöbetinden sayılacaktır.

Arefe günü nöbetçi olmayan meslektaşlarımızın, nöbet hizmeti verecek eczanelerimizin mesailerine özen göstermesi ve nöbet uygulamasının başlayacağı saat 13:00 itibarı ile eczanelerinin kapalı olması hususuna dikkat etmesini önemle rica ederiz.