Depremden Etkilenen Bölgelere Yardımda Bulunmak İsteyen Meslektaşlarımızın Dikkatine

Depremden Etkilenen Bölgelere Yardımda Bulunmak İsteyen

Meslektaşlarımızın Dikkatine

6 Şubat Pazartesi günü, sabaha karşı Kahramanmaraş Pazarcık ilçemizde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde hissedilmiş; can kayıplarına, ciddi yaralanmalara ve ağır hasarlara yol açmıştır.

Depremden etkilenen bölgelerimizde, ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacının sağlanmasına yönelik planlama Birliğimiz tarafından, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile koordinasyon halinde Kızılay, AFAD ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile yürütülmektedir.

Depremden etkilenen bölgelerimize ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulunmak isteyen meslektaşlarımız tarafından, Farmainbox Sistemi içerisinde açılacak “Afet Yardım” bölümünde, kooperatif ve/veya ecza deposu ve yardım tutarı belirtilerek destek sunulabilecektir.

İlgili Kurum ve Kuruluşlardan Birliğimize iletilecek olan ilaç/tıbbi malzeme ihtiyacı doğrultusunda tedarik sağlanacak olup, detaylı bilgilendirme gün içerisinde ayrıca yapılacaktır.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.