MANUEL REÇETELERİN TANZİMİ

Sayın Üyemiz,

Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nden Manuel Reçetelerin Tanzimi ile ilgili bilgilendirme aşağıdadır.

Bilgilerinizi ve dikkatinizi rica ederiz.

__________________________________

Kağıt Reçetelerin SGK ya teslimi hk.

Sosyal Güvenlik Kurumunun Zonguldak pilot bölge seçtiği yeni uygulamasına göre;

Kurum, eczanelerden teslim aldığı manuel reçeteleri kendi bünyesinde tarama işlemi yapacaktır.

Tarama işlemi kesinlikle eczaneler tarafından yapılmayacak, kurum tarafından yapılacaktır.

Tarama işlemi sadece manuel reçeteleri (doktor tarafından imzalı olan reçete) kapsamakta, devam reçetesini kapsamamaktadır.

Bugünden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumuna reçete teslimi öncesinde yapılması gereken işlemler şu şekildedir;

1. Kuruma teslim edilecek manuel reçetelere herhangi bir çıktı vb. eklenmeyecektir.

2. Öncelikle eskisi gibi tüm reçeteler döküm numarasına göre sıralanacak ve sıra numarası kurşun kalem ile yazılacaktır.

3. Sıralanan reçeteler arasından manuel reçeteler ayrılarak medulada "fatura sorgulama/Kağıt reçeteleri" yazdır bölümünden alınan çıktı ile birlikte sırasına göre ayrı bir şekilde hazırlanacak, bant ve zımba kullanmadan, lastik veya ataç ile birbirlerine tutturulacaktır.

(Söz konusu Çıktıdan İki adet alınacaktır.)

4. Strip, iğne ucu, serum küpürü, hasta onay formu vb. içeren manuel reçetelerde ise;

Strip, iğne ucu, serum küpürü, hasta onay formu vb ekler manuel reçeteye eklenmeyerek reçete çıktısına eklenecek ve çıktı, diğer reçeteler ile birlikte kuruma teslim edilecektir. Eksiz reçetesi ait olduğu grup içinde liste ekinde sunulacaktır.

5. Bu işlem her bir döküm için (A-B-C-yurt dışı) ayrı ayrı yapılacaktır.

Tüm Odanız Üyesi eczanelere önemle duyurulur.

NOT : Uygulama 01/30 Ekim tarihli (01-15 KASIM 2021 Reçete Teslimi) reçete tesliminden itibaren uygulanacaktır.