Xeljanz (tofacitinib) ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

42.A.00/17129

06.09.2021

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla yürütülen mektup dağıtılması uygulaması kapsamında,

Xeljanz (tofacitinib): TNF-Alfa inhibitörlerine kıyasla Tofacitinib kullanımıyla majör advers kardiyovasküler olaylar ve malignite riskinde artış” başlığı ile dağıtımı Kurum tarafından onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman Üney

Genel Sekreter

TİTCK’nın 02.09.2021 tarih ve E-54398317-510.01.10-525260 sayılı yazısı için tıklayınız.