Tıbbi Bitkisel Ürünler Danışma Kurulu Toplantısı

Türk Eczacıları Birliği bünyesinde kurulan Tıbbi Bitkisel Ürünler Danışma Kurulu bugün (14.01.2021) Ecz. Erdoğan Çolak başkanlığında toplandı.

Toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler ve takviye edici gıdalar ile vitamin ve minerallerin mevzuatları ile ilgili güncel durum, eczane dışı satışının artmasına ilişkin gündemler değerlendirildi.

Toplantıda, tıbbi bitkisel ürünler ile ilgili Türk Eczacıları Birliği bünyesinde bugüne kadar yapılan çalışmaların gözden geçirilerek güncellenmesi, yeni bir süreç haritası çıkartılarak Türk Eczacıları Birliği'nin bu konuya ilişkin doğrudan ve dolaylı olarak yapacağı çalışmalara yönelik Danışma Kurulu önerilerinin belirlenmesine karar verildi.

Danışma Kurulu üyeleri aşağıdaki gibidir:

Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan

Prof. Dr. Ahmet Başaran