Grip Mevsimi Boyunca Aşı Yaptırılabilir

Basına ve kamuoyuna,

Her sene Eylül ayında kullanıma sunulan grip aşısı, bildiğiniz üzerebu sene10 Ekim’den itibaren tedarik edilmeyeve uygulanmayabaşlandı. Aldığımız bilgilere göre grip aşısı, Kasım ayı başlangıcı itibariyle yıl sonuna kadar partiler halinde tedarik edilmeye devam edilecek.

Grip sezonunda kayma yaşanmıştır

Mevsimlerde yaşanan kayma, grip sezonunu etkilemiştir vegrip sezonunda da kaymaya sebep olmuştur, yani gripvakalarıeskiye oranla daha geç görülmektedir. Veriler bize şunu göstermektedir: Grip vakaları, Kasım ayında görülmeye başlanmakta ve en yoğun seviyeye ocak ayının ortalarında ulaşmaktadır.

Grip aşısınınpiyasaya sürüldüğü an yapılabileceği gibigrip mevsimi boyunca da yapılabileceği unutulmamalıdır.Bu noktada halkımızın bir geç kalma ve bu seneyi kaçırma hissine kapılmasını istemeyiz. Ülkemizde grip mevsimi,Ekim – Mart ayları arasına denk gelmektedir.

Gerek meslektaşlarımızın gerek halkımızın yaşanan gecikme ile ilgili tedirginlik yaşadığının, soru işaretleri olduğunun farkındayız. Halk sağlığı adına konunun yakından takipçisi olduğumuzu ve Türk Eczacıları Birliği olarak halkımızın sağlığı adına adımlar atmaktan geri durmayacağımızı belirtmek isteriz.