TÜRKİYE CUMHURİYETİ 96 YAŞINDA

Savaşlarla yıpranmış bir halk, topraklarının önemli bir bölümünü acı bir şekilde kaybetmiş bir devlet, başkentinin işgaline karşı Anadolu’dan doğan bir umut ışığıyla küllerinden doğmaya çalışan bir ülke. Ve tüm bu tablonun içerisinde hâkimiyeti kayıtsız şartsız millete teslim etmeye karar vermiş bir önder: Mustafa Kemal Atatürk!

Cumhuriyet, Anadolu için sadece bir yönetim şekli değil; tarihi bir dönüşümün, şimdiye kadar sadece vergi verdiğinde ve savaş çıktığında hatırlanan bir halkın kaderinin değişmesinin ismi. Bu yüzden de “Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyettir" cümlesi bir Anayasa maddesi değil; bir halkın geleceğine kazınmış, değişmesi mümkün olmayan bir yoldur.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin mesut, başarılı ve muzaffer olacağına dair inancımız Cumhuriyetimiz her yeni yaşına girdiğinde katlanarak artıyor.

Türk Eczacıları Birliği olarak; Ülkemizin bu en büyük bayramını onurla, gururla ve geleceğe dair inançla kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.