2019 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni Ankara’da Gerçekleştirildi

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana düzenli olarak verilen Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, Türk Eczacıları Birliği önceki dönem Merkez Heyeti Üyeleri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve Birim Kooperatifleri Başkan ve Yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve eczacı katıldı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, yaptığı konuşmada eczacılık eğitimini ve mesleğini ileriye taşımanın önemine değindi ve “Anadolu’da bulunan Selçuklu medreselerinde insanlar o kapılardan başlarını eğerek girsinler diye sınıfların kapısını alçak yaparlar. Ben de bilim karşısında eğiliyor, eczacılık bilimlerine, eczacılık tarihinin yazımına, eczacılık mesleğinin gelişimine katkı vermiş hepinizi tek tek kutluyorum” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, yaptığı sunumda Bilim Hizmet, Teşvik ödüllerinin verilme kriterlerine değindi. Uzbay yaptığı konuşmada: “Bilime ve bilim insanına saygı duymayan, saygın bilim insanı yetiştiremeyen ve güçlü bilimsel bilgi üretemeyen ülkeler bilim toplumu yaratamazlar” ifadelerine yer verdi.

2019 YILI BİLİM, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Bilim Ödülü

Prof. Dr. Gülaçtı Topçu - Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Uğur Tamer - Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı