SGK KAMU KURUM iSKONTOSU ORANLARi LiSTESi ve KKi UYGULAMALARiNDA FARKLiLiK GÖRÜLEN iLACLAR LiSTESi

BirliGimiz tarafindan, SaGlik Uygulama TebliGi Eki EK-2/D Bedeli Ödenecek ilaClar Listesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Provizyon Sistemi ve ilaClarin depolardan temin koSullarini iCeren listeler üzerinde yapilan CaliSmalar sonucunda hazirlanan “Kamu Kurum iskontosu Uygulamasinda Farklilik Görülen ilaClar Listesi”, BirliGimiz resmi internet sitesi üzerinden yayimlanan 29.12.2009 ve 08.10.2010 tarihli haberlerimiz ile üyelerimizin bilgilerine sunulmuStur.

Söz konusu listelerdeki farkliliklarin giderilmesi iCin BirliGimiz tarafindan Sosyal Güvenlik Kurumu, ecza kooperatifleri, ecza depolari ile ilgili ilaC firmalari nezdinde gerekli resmi baSvurular yapilmiS ve baSvurularimiz depolar, kooperatifler ve ilaC firmalari ile yapilan görüSmelerle de takip edilmiStir.

BirliGimiz tarafindan sürdürülen bu CaliSmalarin sonucunda, gerek ecza depolarinin ve ecza kooperatiflerinin yapmiS olduGu düzenlemelerin, gerekse Sosyal Güvenlik Kurumunun yapmiS olduGu güncellemelerin neticesinde, baSlangiCta 301 kalem olan “Kamu Kurum iskontosu Uygulamasinda Farklilik Görülen ilaClar Listesi”, 41 kaleme düSürülmüStür. Söz konusu liste yazimiz ekinde yer almaktadir.

“Kamu Kurum iskontosu Uygulamasinda Farklilik Görülen ilaClar Listesi”nin tamamen ortadan kaldirilmasi ve bu suretle uygulamada birliGin saGlanmasi iCin BirliGimiz tarafindan ilgili firmalara gerekli uyarilar yapilmaya ve Kurumlar nezdinde de gerekli giriSimlerde bulunulmaya devam edilmektedir.

BirliGimiz tarafindan sürdürülen CaliSmalarin yani sira, üyelerimizin, ekteki listede yer alan ilaClarin temini ile kamuya fatura edilmesi sirasinda uygulanan KKi oranlarindaki farklilik nedeniyle maGdur olmamasi amaciyla, listede yer alan ilaClar iCin;

— CaliStiklari depolari konu hakkinda uyarmalari,

— KKi farkliliGi üreticiden kaynaklaniyor ise, söz konusu ilaC yerine eSdeGerlerini tercih etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamakta yarar görmekteyiz.

Yine, önceki duyurularimizda da belirttiGimiz gibi, ekteki listede yer almamakla birlikte, benzer Sekilde ilacin aliSinda ve satiSinda uygulanan KKi oranlari arasinda farklilik bulunan ilaClara dair tespitlerinizin kki@teb.org.tr adresine bildirilmesini rica ediyoruz

TüRK ECZACiLARi BiRLiGi

KKi Uygulamasinda Farklilik Görülen ilaC Listesi iCin Tiklayiniz.. Excel