FIP Avrupa Bölgesel Konferansı: “BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ: ECZACILIKTA GELECEĞE DOĞRU HAMLE”

TAKVİMLERİNİZDE İŞARETLEYİN:

FIP Avrupa Bölgesel Konferansı:

“BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ:

ECZACILIKTA GELECEĞEDOĞRUHAMLE”

Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP); geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Bölgesi Bölgesel Konferansı’nın ardından evrensel sağlık sigortası hedefine giden yolda Dünya Sağlık Örgütü’nün Birinci Basamak Sağlık Hizmeti üzerine yayımladığı Astana Bildirgesi’ni uygulamaya devam ediyor. Türk Eczacıları Birliği de, 2009’da İstanbul’da yaptığı Dünya Kongresi’nden tam on yıl sonra, 2019’da bu kez FIP Avrupa Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yapıyor.

Diğer pek çok alan gibi sağlık da hızlı ve radikal değişimlerden geçiyor. Gelecekte sağlık ihtiyaçlarının değişeceği bir gerçeklik olarak önümüzde dururken, eczacılık alanı da kendisini bekleyen değişimler için hazırlıklı olmak durumunda.

Tüm bunların ışığında Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB); 23 – 25 Ekim 2019 tarihlerinde, “Birinci Basamak Sağlık Hizmeti Sunumu: Eczacılıkta Geleceğe Doğru Hamle” teması ile bir Bölgesel Konferans gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Konferans; Avrupa’dan ve dünyadan eczacılık alanının önde gelen paydaşlarını, liderlerini ve ortaklarını Ankara’da bir araya getirmeyi amaçlıyor.

FIP ve TEB, eczacılık mesleğinin atalarının hastalara şifa olduğu bu topraklarda, bilimsel gelişmelerin ışığında, güçlü kurumlarla yeni atılımların tohumlarını birlikte atmaya çağırıyor; geleceğin eczacılık modelini belirlemek ve eczacıları en etkili birinci basamak sağlık hizmeti sunucularından biri olarak konumlandırmak için hep beraber tecrübe paylaşmaya davet ediyor. Üç gün sürecek olan konferansta; birinci basamak sağlık hizmetinin güçlendirilmesi ve eczacılığın gelecekteki modeli adına bölgesel ihtiyaçlar temelinde bir yol haritası oluşturmak üzerine yoğunlaşılacak. Konferans, “Ankara Eylem Taahhüdü” ile sonlanacak.

Konferansta aşılama, bulaşıcı olmayan hastalıklar, yaşam tarzı değişiklikleri gibi çeşitli alanlarda eczacıların katkısının güçlendirilmesinin yanı sıra, hastaların sağlık hizmetlerine ve ilaca erişimini kolaylaştıracak önlemler, eczacı işgücü planlaması gibi güncel ve yakıcı başlıklara yer verilecek.

Her alandan eczacı meslektaşlarımızı, sağlık ve eczacılık alanı ile ilgili herkesi, değerli basın mensuplarını ve tüm ilgilileri, Bölgesel Toplantımıza katılmaya, öğrenmeye, tartışmaya, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ

Web sitesi:

(Sitenin Türkçe çevirisi devam etmektedir. Kongre kayıtları Ağustos 2019 içinde başlayacaktır.)