Anne Bebek Dostu Eczane Hakkında

14.05.2019

BÖLGE ECZACI ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NA

Bilindiği üzere, bu yıl 14 Mayıs temamız sağlık danışmanlığı hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan gruplardan biri olan anne ve bebek sağlığına odaklanacak şekilde“ANNE - BEBEK DOSTU ECZANE”olarak belirlenmiştir.

Eczacılar sunabilecekleri etkili halk sağlığı eğitimleri, ilaç dağıtımı, ilaç yönetimi, doğru ürün tercihi ve sağlık hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik bilgi ve danışmanlık hizmetleri ile anne – yenidoğan ve çocuk sağlığının geliştirilmesine önemli katkılar sunan sağlık çalışanlarıdır. Bir anne adayının gebeliğinin ilk dönemlerinden başlayarak eczacısı ile başlattığı iletişim süreci eczanelerin ve eczacıların anne-bebek sağlığı alanındaki rollerini güçlendirmekte ve desteklemektedir. Çünkü eczaneler, alınan ürünle birlikte bir sağlık profesyonelinden bilimsel ve kişiye uygun bilgiye erişim imkânı sağlayan mekanlardır.

Maalesef son dönemlerde ticari çıkar gerekçeleri ile bugüne kadar eczanelerimizde eczacı danışmanlığı ile halkımıza ulaştırdığımız birtakım sağlık ürünlerinin eczane dışı mecralardan erişime açılmasını hem mesleğimiz hem de toplum sağlığı adına esefle izledik. Bizler, ülkemizde modern-bilimsel eczacılığın doğuşundan bugüne tam 180 yıldır halkın hizmetinde olan sağlık meslek mensupları olarak, insanımızın sağlığını korumak, en iyi seviyeye çıkarmak için canla başla çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz.

Bugüne kadar “önce sağlık” diyerek ticari amaçları değil toplumsal yararı önceleyerek mesleğimizi icra etmenin bilinciyle sağlığı ilgilendiren her konuya müdahil olmak temel ilkemiz oldu. Bu doğrultuda bu 14 Mayıs’ta Türk Eczacıları Birliği olarak ilaç, eczacılık ve sağlık alanında toplum farkındalığını geliştirmek amacı ile yayına almış olduğumuz www.eczacinizadanisin.info internet sitemizi “anne-bebek sağlığını” merkeze alacak şekilde güncelledik. Her zaman bilimsel kimliğimiz ve güvenilir erişim adresimiz olan eczanelerimizle annelerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve danışman kimliğimizi hatırlatıcı kılmak amacı ile hazırlanan bilgilendirme broşürlerimizi internet sitelerimiz (www.teb.org.tr ve www.eczacinizadanisin.info) üzerinden erişime açtık.

Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde üstümüze düşen sorumluluğumuzun bir parçası olarak, meslektaşlarımızca çıktı alınarak hasta ve danışanlarına ulaştırabilecekleri broşür başlıklarımız şu şekildedir:

- Çocuklarda Güvenli İlaç Kullanımı Bilgilendirme Broşürleri

• Söz konusu çocuğunuzsa; aklınızda bulunsun
  • Söz konusu çocuğunuzsa; bildiğinizden emin olun
  • Söz konusu çocuğunuzsa; ilaçlarını güvenle saklayın

- Emzirme ve Anne Sütü Hakkında Bilgilendirme Broşürleri

• Emzirmek en doğru seçim.
  • Bebeğinizi emzirirken…
  • Ne kadar emzirmeliyim

- Bebeklik Döneminde Sık Karşılaşılan Rahatsızlıklar Bilgilendirme Broşürleri

• Bebeklerde kolik
  • Bebeklerde pişik
  • Bebeklik dönemi ve ateş

Bizler, ülkemizde hizmet veren 54 Bölge Eczacı Odamız ve eczacı odalarımıza üye 37 bini aşkın meslektaşımızla her türlü reklam mecrasının önüne geçerek halka doğru, güvenilir ve etkin bilgi sunmaya; doğru, etik ve ortak güçle hareket ederek ülkemizde “Sağlığa yol açmaya…” devam edeceğiz.

Bizler, 180 yıldır mesleğimizden aldığımız bilimsel gücümüzle ve topluma yakın olmamız ile varolduk; bu günden sonra da bu güçle var olacağız.

Tüm Bölge Eczacı Odası yöneticilerimizin ve tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü bir kez daha kutlar, bilgilerinizi ve üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY
Genel Sekreter

www.eczacinizadanisin.info adresi üzerinden Çocuklarda güvenli ilaç kullanımı bilgilendirme broşürlerimize ulaşmak için tıklayınız.

www.teb.org.tr adresi üzerinden Çocuklarda güvenli ilaç kullanımı bilgilendirme broşürlerimize ulaşmak için tıklayınız.