1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun

1 Mayıs; tüm emekçi sınıfların özgür, adil, eşit, demokratik bir dünya taleplerini dile getirdiğibirlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bu günü kutlarken yaşamın ve yaşatmanın öneminibilen bir sağlık meslek örgütü olarak 2018 yılında en az 1923 işçi, 2019 yılının ilk 3 ayındaise en az 388 işçi çalışırken hayatını kaybettiğini, önümüzde duran tablonun hiç iç açıcıolmadığını hatırlatmak istiyoruz. Bu tablo özellikle kadın, çocuk ve göçmen/mülteci işçilerinrisk altında olduğunu gösteriyor.

Çocuk İşçilikle Mücadele Yılı ilan edilen 2018 yılında 67 çocuk işçinin hayatını kaybettiği, işcinayetlerinin ve meslek hastalıklarının ciddi artış gösterdiği bir dönemde işçi sağlığına ve işgüvenliğine yönelik tedbirlerin alınması; emek sömürüsüne ve güvencesiz çalışmaya durdiyecek kapsamlı politikalar üretilmesinin elzem olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da yaşanan sorunların ancak emekçilerin ortakmücadelesi ile aşılabileceğini biliyor, eşit, adil, sömürüden uzak bir gelecek idealimizitekrarlıyor; emeği ile dünü, bugünü ve yarını var eden tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek veDayanışmaGünü’nü birlik, mücadele ve dayanışma duygularıyla kutluyoruz.