14 Mayıs Eczacılık Bayramı Serbest Konulu Fotoğraf Yarışması Hakkında

Sayın Meslektaşımız,

2019 Eczacılık Bayramı kapsamında “Eczacı Gözüyle Yaşam” isimli fotoğraf yarışması düzenlenecektir. Serbest konulu yarışma tüm eczacılık fakültesi öğrencilerinin ve eczacı mesleştaşlarımızın katılımına açık olup, katılımcıların 23 Nisan 2019 tarihine kadareserlerini zeofoto2019@gmail.com adresine veya CD/DVD olarak odamızaulaştırması gerekmektedir. Her bir katılımcı en fazla 4 eser ile yarışmaya katılabilmektedir. Yarışma şartnamesi aşağıdadır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası Yönetim Kurulu

FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Yarışmanın adı: “Eczacı Gözüyle Yaşam”

Yarışmanın konusu: Serbest Konulu

Katılım Şartları:

Yarışma tüm eczacılara ve eczacılık fakültesi öğrencilerine açıktır.

Her katılımcı en fazla 4 eser ile yarışmaya katılabilir.

Yarışmaya gönderilen fotoğraflar zeofoto2019@gmail.com mail adresine veya CD/DVD ile odamız sekreteryasına, uzun kenarı en fazla 100 cm, kısa kenarı 70 cm; uzun kenarı en az 50 cm, kısa kenarı 35 cm’i geçmeyecek şekilde 300 dpi çözünürlükte ve JPEG formatında gönderilecektir. Fotoğraflar renkli ya da siyah-beyaz olabilir.

Her fotoğrafa isim verilerek fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği e-posta açıklamasında belirtilmelidir.

Fotoğraflardaha önce hiç bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Ödül almış fotoğraflar tespit edildiği zaman yarışma dışı bırakılır. Ödül almış ise ödülü geri alınır. Bu durum diğer sıralamaları değiştirmez.

Katılımcılar fotoğrafların kendine ait olduğunu jürinin şüpheli bir durum görmesi durumunda orjinal fotoğrafın exif bilgilerini vererek kanıtlamak zorundadır.

Yarışmaya katılacak fotoğrafların herhangi bir yerinde işaret, logo, yarışmanın veya yarışmacının ismi vb. yazmamalıdır.

Keskinlik, kontrast, saturasyon gibi basit müdahelelerin dışında tamamen bilgisayar yazılımları ile oluşturulmuş veya olmayan bir nesne/objenin eklendiği/çıkartıldığı fotoğraflar kabul edilmeyecektir.

Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu ve bütün izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

Eserlerin Verilmesi:

Katılımcılar, zeofoto2019@gmail.com mail adresine veya CD/DVD ile odamız sekreteryasına fotoğrafları, fotoğrafların nerede ne zaman çekildiklerini ve kimlik bilgilerini ileteceklerdir.

Fotoğraflar ve katılım formlarının 23 Nisan 2019 tarihine kadar odamıza ulaşması gerekmektedir.

Eserlerin verileceği adres:

zeofoto2019@gmail.com
17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası

Mithatpaşa Mahallesi Aziziye Caddesi No:123 Kat :4 Zonguldak

Diğer Hususlar:

Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar, Zonguldak Eczacı Odası tarafından arşiv amaçlı kullanılacağından yarışmaya katılan eserlerin haklarını, fotoğraf sahiplkeri odaya vermeyi peşinen kabul eder.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar Zonguldak Eczacı Odası arşivine kalacaktır.

Ödül verilen fotoğraflar ile sergilenmesi uygun görülen fotoğraflar sergilenecektir.

Zonguldak Eczacı Odası, kendi bünyesinde hazırlayacağı her türlü basılı yayın ve internet ortamında, fotoğraf sahibinin adını açık olarak belirterek yayınlayacaktır.

Planlanan sergi için derece alan fotoğraflar Zonguldak Eczacı Odası tarafından bastırılacak olup katılımcılardan herhangi bir bedel tahsil edilmeyecektir.

Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Zonguldak Eczacı Odası web sitesinde yayınlanacaktır.

Katılımcı, dereceye girmeye hak kazanmış olan fotoğrafının/fotoğraflarının (isminin kullanılması şartıyla) münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini; buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince dereceye giren fotoğrafının / fotoğraflarının çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için süresiz olarak Zonguldak Eczacı Odası'na izin verdiğini kabul eder.

Fotoğraf gönderen tüm Katılımcılar şartları kabul etmiş sayılırlar.

Seçici Kurul:

Seçici Kurul en az üç üye ile toplanır ve seçici kurul tarafından yarışma sonrasında değerlendirme tutanağı hazırlanır.

Yarışma Sekretaryası:

17.Bölge Zonguldak Eczacı Odası 0372 253 89 73 Faks No : 0-372 251 48 24
zonguldakeczaciodasi@gmail.com

Mithatpaşa Mah Aziziye Cad. No:123 K:4 MERKEZ/ZONGULDAK

Ödüller:

1.lik Ödülü İki Kişilik 3 Mayısta düzenlenecek Eczacılık Bayramı Gala Yemeği Bileti

2.lik Ödülü 1 Yıllık Prospektüs Dergisi Aboneliği

3.lik Ödülü Dijital Fotoğrafçının El Kitabı - 4 Cilt (Scott Kelby)

Yarışma Takvimi: Son Katılım Tarihi 23 Nisan 2019

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 30 Nisan 2019

Sonuçların Açıklanması: 1 Mayıs2019

Yarışma sonuçlarının değerlendirilmesi ve duyurusu:

Yarışma sonuçları www.zeo.org.tr adresinden ve Zonguldak Eczacı Odası sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.