ATIK BERTARAFI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Eczanelerde miadı geçen ilaçların “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine göre, tehlikeli atık bertaraf etme lisansına sahip firmalar tarafından bertaraf edilmesi gerekmektedir.

Zonguldak Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğine uygun tehlikeli atık bertaraf etme lisansına sahip ITC İNVEST firması ile bölgemizde bulunan eczanelerden miadı dolan ilaçların toplanması, ilgili şirkete teslimi ve toplu olarak imha edilmesi konusunda sözleşme imzalanmıştır.

Bu sözleşme çerçevesinde Eczaneler ilaçları;

1- Merhem, krem formaları, aliminyum tüp ambalajda olan,

2- Şurup - flakon formları - cam şişe ambalajlı ilaçlar,

3- Blister ambalaj içerisinde olan plastik ambalajlı tabletler ayrı ayrı gruplar halinde hazırlayarak listelenecek ve ayrı koli içerisinde Odaya teslim edilecektir.

4- Eczacılarımız tarafından hazırlanarak onaylanan listeleri ;

- Bartın Bölgesinde bulunan eczacılarımız Sağlık Müdürlüğüne onaylatarak odamıza teslim edecekler,

- Zonguldak Bölgesindeki eczacılarımızın müdürlük onayları odamızda yapılacaktır.

5- Sitotoksik ve sitostatik ilaçlar ayrı ambajlanarak liste ile birlikte Odamıza ayrı teslim edilecektir.

6- Psikotrop-uyuşturucu ve kontrole tabi ilaçlar ayrı listelenip ayrı ambalajlanacak, ilaçlarla birlikte listesi Sağlık Müdürlüğüne onaylatılıp eczacı odamıza teslim edilecektir.

7- İmha ve taşıma ücretleri ilgili firmaya eczacı odamız tarafından ödenecektir.

8- Psikotrop – uyuşturucu ve kontrole tabi ilaçların listesini almak için ekteki Excel dosyasını, diğer ilaçların listesi için ise eczane otomasyon programlarınızı kullanabilirsiniz.

9- Listede yer alan imhaya konu ilaçlar İlaç Takip Sisteminde eczane üzerinden düşülmelidir.

Meslektaşlarımız tarafından imha edilecek ilaçların Odamıza teslim tarihi en geç 15 Mart 2019 ’dur.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.