Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Gelişim Atölyesi Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Gelişim Atölyesi Çalıştayı

Ankara’da Düzenlendi

8 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen Gelişim Atölyesi Çalıştayı’na; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Kongresi Bilimsel Danışma Kurulu Üyeleri, TJPS Dergi Kurulu, Eczacılık Akademisi Eğitmenleri, Eczacılık Fakültesi Dekanları ve Akademisyenleri ile Bölge Eczacı Odaları’ndan Temsilciler katıldı.

Gelişim Atölyesi Çalıştayı, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak’ın konuşması ile başladı. Çolak yaptığı konuşmada; çağdaş eczacılık anlayışının yalnızca lisans eğitimiyle sınırlı olmadığını bunun yanı sıra sürekli mesleki gelişim ve yaşamboyu öğrenmeyi de zorunlu kıldığını söyledi. Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi’nin bu anlayış doğrultusunda ilerlediğine dikkat çeken Çolak, “Seçkin bir yapı olan Eczacılık Akademisi kurulduğu günden bu yana eczacıların mesleki yeterliliğinin geliştirilmesini, ilaç – eczacılık hizmetlerinin görünürlüğünün pekiştirilmesini, eczacılık hizmetlerinin kalitesine olan güvenin artırılmasını odağına alan eğitim programları düzenlemiştir” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay yaptığı konuşmada, Akademi’nin vizyonu, misyonu ve hedeflerine değindi. Gelişim Atölyesi Çalıştayı’nın önemine vurgu yapan Uzbay, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi’nin bugüne dek yaptıklarının yanı sıra gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgiler verdi.

Gelişim Atölyesi Çalıştayı, Türk Eczacıları Birliği II. Başkanı Ecz. Sinan Usta’nın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Gruplar halinde sürdürülen çalışmada, “Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi neyi hedeflemeli ve hedeflerine nasıl ulaşmalı?” eksenleri doğrultusunda çalışmalar yapıldı. Grupların sunumları sonrasında öneriler alındı ve yapılan değerlendirmelerin ardından Gelişim Atölyesi Çalıştayı sona erdi.