Aktarlarda Sağlık Beyanıyla Ürün Satışına Yönelik Tespitlerin Bildirimi Hakkında

Sayın Üyemiz,

Bildiğiniz üzere Aktarlarda, Baharatçılarda Ve Benzeri Dükkanlarda Satılması Mahzurlu Ve Tehlikeli Olan Maddeler bulundurulmamalıdır ve aktarların sağlık beyanında bulunarak ürün satışı yapmaları mevzuata uygun değildir.(Örneğin; Nane, adaçayı, ıhlamur gibi bitkilerin ambalajlarında etki ve kullanılışla ilgili herhangi bir ifade bulunmamalıdır.)

Bu hususta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu nezdinde Birliğimizce yapılacak girişimlerde ve çalışmalarda kullanılmak üzere bölgemizde faaliyet gösteren aktarlardan sağlık beyanında bulunarak satış yapanlar var ise, bunlarla ilgili olarak, bilgi, belge ve görüntülerin yonetim@zeo.org.tr adresine iletilmesini rica ederiz.

17. Bölge
Zonguldak Eczacı Odası