ÇOCUKLARDA GÜVENLİ İLAÇ KULLANIMI VE ECZACININ ROLÜ - PROF. DR. MESUT SANCAR

Sayın Meslektaşımız,

5 Ocak 2019 Cumartesi günü odamız konferans salonunda Prof. Dr. Mesut Sancar tarafından Çocuklarda Güvenli İlaç Kullanımı ve Eczacının Rolü konulu eğitim verilecektir.

TEB Eczacılık Akademisi eğitiminin ücreti 50₺ olup katılım için 02.01.2019 tarihi mesai bitimine kadar odamıza bilgi vermeniz ve ücretini ulaştırmanızı rica ederiz.

ÇOCUKLARDA GÜVENLİ İLAÇ KULLANIMI VE ECZACININ ROLÜ
İlaçların etkisinde yaş, en önemli faktörlerden biridir. Bunda; özellikle vücut kütlesi ve buna bağlı olarak ilaçların dağılım hacimlerinin farklılığının yanı sıra ilaçların eliminasyonunu sağlayan sistemlerin aktivitesinin farklılıkları da önemli rol oynar. Farmakokinetik farklılıklar özellikle yeni doğan ve bebeklik döneminde görülür. Çocukluk döneminde erişkinlerle olan farklar azalmakla birlikte, belli farmakokinetik ve farmakodinamik farklılıklar nedeniyle ilaçların istenmeyen etkilerinin şiddetlenmesi yönünde görülebilir. Belli hastalıklarda kullanılan ilaçların çocuklarda kullanımı erişkinlere göre farklılık göstermektedir. Bu programda, çocuklarda ilaç kullanımında dikkat edilecek temel farmakolojik parametreler ve çocuklarda sıklıkla kullanılan antibiyotik ve analjezik ilaçlar gibi belli gruptaki ilaçların ne şekilde kullanılması gerektiği konuları üzerinde durulacaktır.
EĞİTİM SÜRESİ: 1 GÜN