Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Süreçleri Hakkında

Sayın Meslektaşımız,

Ocak 2019’da 5 ve üzeri çalışanı bulunan eczanelerin, 01 Ocak 2017 ‘de hayata geçen Otomatik Katılım Sistemine geçmiş olmaları gerekmektedir.

Türk Eczacılar Birliği Yardımlaşma Vakfı İştiraki olan, TEB ARTI Sigorta Brokerlığı'nden bu süreçte gerekli bilgilendirmeyi 0 312 408 25 00 - Emine Engin 'den alabileceğinizi bilgilerinize rica ederiz.

TEB ARTI Sigorta Brokerlığı A.Ş'nin hazırlamış olduğu bilgi notu aşağıdadır.

17. Bölge
Zonguldak Eczacı Odası

OTOMATİK KATILIM DUYURUSU

Sayın Eczacı’m,

01 Ocak 2017’de hayata geçen Otomatik Katılım Uygulamasına dahil olan her işveren, çalışanları adına bir Emeklilik Şirketi ile Sözleşme yapmak ve mevzuattaki kriterlere uyan çalışanları bu plana dahil etmekle yükümlüdür.

Aksi durumda çalışan başına 100 TL ceza ödenmesi şartı bulunmaktadır.

Otomatik Katılım Sistemine dahil edilen çalışanların prime esas kazançlarının %3 ‘ü her ay otomatik olarak, Otomatik Katılım Birikimlerine aktarılır.

Otomatik Katılım uygulaması gereği, çalıştırılan personel sayısına göre kademeli geçiş imkanı verilmiştir. Buna bağlı olarak;

Ocak 2019’da ise 5 ve üzeri çalışanı bulunan Eczanelerin, Otomatik Katılım Sistemine geçmiş olmaları gerekmektedir.

Şu anda Hazine nezdinde Otomatik Katılım Sistemi ile ilgili revizyon çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte, sistem ile ilgili yeni gelişmelerin gündeme gelmesi söz konusu olacaktır.

TEB ARTI Sigorta Brokerlığı A.Ş. olarak bu süreçte Otomatik Katılım Sistemi ile ilgili gerçekleşecek tüm yeni değişiklikler hakkında sizlerle bilgi paylaşmaya devam edeceğiz.

Türk Eczacılar Birliği Yardımlaşma Vakfı İştiraki olan, Bireysel Emeklilik Aracı Lisansı bulunan TEB ARTI Sigorta Brokerlığı A.Ş. olarak bu süreçte hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.

Aşağıdaki irtibat telefonumuzdan konuyla ilgili bize ulaşabilirsiniz.

Birlikte Geleceğe ARTI değer katmak dileğiyle,

TEB ARTI SİGORTA BROKERLIĞI A.Ş.

(0312)-408 25 00