Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni ve Dünya Eczacılar Günü Resepsiyonu Ankara’da Düzenlendi

25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında düzenlenen törende Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen törenin ardından verilen resepsiyonda Değer Katan Eczacı Ödülleri ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana düzenli olarak verilen Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bizler için övünç kaynağı olan Eczacılık Akademimiz, her yıl bir başka övünç kaynağımız olan, mesleğimizin yüz akı olan bilim insanlarımıza ve kurumlara Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri veriyor. Ödüllerin 2018 yılı sahiplerini Birliğimiz ve şahsım adına içtenlikle kutluyorum. Aklın, bilimin, aydınlanmanın izinde, toplumdan ve eczacıdan yana bilim üreten bilim insanlarımıza şükran ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.”

Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay yaptığı konuşmada bilimsel bilginin ve nitelikli eğitimin önemine vurgu yaparak “Bilim iklimi ancak gerçek anlamda bir bilimsel özerklik, bilime ve bilim insanına saygı ve etik değerlerin özümsenmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer’in konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

2018 Yılı Bilim, Hizmet Ve Teşvik Ödülleri’ni kazanan isim ve kurumlar ise şöyle:

Bilim Ödülü:

Prof. Dr. Esra AKKOL
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ABD / ANKARA

Prof. Dr. Erem BİLENSOY
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji ABD / ANKARA

Teşvik Ödülü:

Doç. Dr. İsmail ÖÇSOY
Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya ABD / KAYSERİ

Doç. Dr. Sibel İLBASMIŞ TAMER
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji ABD / ANKARA

Doç. Dr. Didem ŞÖHRETOĞLU