19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

Doksan dokuz yıl önce bugün; 16 Mayıs’ta İstanbul’dan kalkan bir vapur, sabah saatlerinde Samsun’a yanaştı. Doksan dokuz yıl önce bugün; kırk sekiz kişi Bandırma Vapuru’ndan Samsun’a adım attı. O adımlarda kararlılık, cesaret, bağımsızlık özlemi ve Anadolu insanına duyulan inanç vardı.

19 Mayıs, “Ya istiklal ya ölüm” şiarıyla başlayan; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tüm Anadolu’nun birlik olduğu Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı tarih. 19 Mayıs, vatan topraklarının işgal edilemeyeceğini, bu vatanın evlatlarının zorbalıklar karşısında pes etmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm emperyalist güçlere gösteren tarih.

Türk Eczacıları Birliği olarak, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’iemanet ettiği gençlere olan güvenimizi yineliyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı onurla, gururla, minnetle kutluyoruz.