Yüksek İskonto Uygulamaları Hakkında

Sayın Meslektaşımız,

Türk Eczacıları Birliği Büyük Kongre Kararları ve 6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanununun, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nin görevlerini tanımlayan 39. Maddesinin (j) bendi "Eczanelerden sağlık hizmeti satın alacak bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yapmak, imzalanan protokole uygun tip sözleşmeleri bastırmak ve belirleyeceği bedel karşılığı eczanelere dağıtmak" hükmü gereğince, Merkez Heyetimiz tarafından, kurum ve kuruluşlar ile uygun şartlarda protokol imzalanması yönünde gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Çeşitli kuruluşlar tarafından, meslektaşlarımızın zararına olacak şekilde yüksek oranlarda ıskontolar ile münferit anlaşmalar yapıldığı ve yapılmak istendiği durumlarda; uygulama birliğini korumak adına ve mağduriyet yaşamamanız için çeşitli kuruluşlarla münferit anlaşma imzalanmasının uygun olmayacağı konusunda bilgilerinizi,

Bu hususta alacağınız veya aldığınız teklifleri odamıza bildirmenizi rica ederiz.

17. Bölge
Zonguldak Eczacı Odası