Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların (YN ÖKC) Entegrasyonu İşlemleri ile İlgili Erteleme Talebimiz Hakkında

Bilindiği üzere, 30.09.2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 483 Sıra nolu Tebliğin 8.Maddesinin 3. Fıkrası şu şekildedir:

"(3) Perakende mal ve hizmet satışlarının gerçekleştirilmesinde yararlanılan satış uygulama yazılımları ile bunların üzerinde çalıştığı bilgisayar vb. donanımların (sipariş alma işlemlerinde kullanılan mobil el terminalleri ile sipariş bilgilerini gösteren ve mali geçerliği olmayan fiş veya belgeler üreten cihazlar dahil) YNÖKC'lerlebağlantı ve iletişiminin "Gelir İdaresi Başkanlığı ÖKC-Harici Donanım ve Yazılım Haberleşme Protokolü GMP-3" dokümanında belirtilen iletişim protokolüne göre gerçekleştirilmesi zorunlu olup, YNÖKC'lerikullanan mükelleflerin de söz konusu harici yazılım ve donanımların YNÖKC'lerleentegreve bağlantılı yapıda kullanılmasını temin etmek için YN ÖKC yetkili servislerine başvurup gerekli bağlantıları, en geç 1/4/2018 tarihine kadar yaptırmaları ve bu şekilde kullanmaları zorunludur."

Halihazırda, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz firmalarının tümünün eczaneler tarafından kullanılan tüm otomasyon yazılımlarına entegrasyonu için teknik olarak hazır olmaları için süre gerekmektedir.

Ülkemiz piyasasında bulunan tüm eczane otomasyon yazılım firmalarının, tüm YN ÖKC cihazları ile entegre olması ile ilgili teknik işlemler için gereken süre nedeniyle, eczaneler açısından uygulamanın ertelenmesi ile ilgili talebimiz, T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına sözlü ve yazılı olarak iletilmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başvurumuzun yanıtlanmasının hemen ardından Birliğimiz tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.