EDAK Dayanışma Toplantısı İzmir’de Gerçekleştirildi

Türk Eczacıları Birliği’nin 12 Ocak tarihinde İzmir’de düzenlediği Eczacıların Güç Birliği Toplantısı’na; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Trabzon, Aydın, Manisa, Muğla, Afyon, Uşak Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, İstanbul Eczacılar Kooperatifi, Güney Ecza Kooperatifi, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB), EDAK Eczacılar Kooperatifi, Farmakoop, Çevreci Eczacılar Kooperatifi ve kooperatif üyesi eczacılar katıldı.

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada ecza kooperatiflerinin kuruluşunun 40. yılına doğru giderken düzenlenen bu toplantının önemine vurgu yaptı. Kooperatiflerin gelecek kuşaklara ulaşması adına çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Çolak, kooperatiflerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti. İş birliği vurgusu yapan Çolak, Türk Eczacıları Birliği olarak kooperatif – eczacı bağının daha fazla geliştirilmesi adına bugüne dek önemli çalışmalar yürüttüklerini ve bu çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

Toplantıda söz alan Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi ve Kooperatif Komisyonu Başkanı Ecz. Kubilay Aydın, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Mustafa Turunç, EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Sarp Yaklav, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş, İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, Denizli Eczacı Odası Başkanı Ecz. Osman Özdemir, Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu, Aydın Eczacı Odası Başkanı Ecz. Sefa Karaarslan, Manisa Eczacı Odası Başkanı Ecz. Devrim Bali, Muğla Eczacı Odası Başkanı Ecz. İbrahim Ertürk yaptıkları konuşmalarda kooperatifçiliğin önemine değinerek birlikte olmanın yarattığı güce ve o gücün getirdiği kazanımlara vurgu yaptılar.