KAREKODSUZ iLAC BiLDiRiM iSLEMLERiNiN 24.06.2010 PERSEMBE GÜNÜ AKSAMiNA KADAR TAMAMLANMASi HAKKiNDA DUYURU

Ankara, 21.06.2010
37.A.00.002239

BÖLGE ECZACi ODASi
YÖNETiM KURULU BASKANLiGiNA

BirliGimizin internet sayfasinda 18.06.2010 tarihinde yayinlanan duyurumuz ile, eczane stoklarinda bulunan karekodsuz ilaClarin bildirimi iCin TEBEOS Eczane Otomasyon Programinda “Karekodsuz ilaC Bildirim Modülü” aCildiGi, diGer eczane otomasyon programlari üzerinde de benzer bir düzenleme yapilmasi iCin CaliSmalarin sürdürüldüGü bildirilmiStir. ilon, Byte ve Eczanem programlari üzerinden de karekodsuz ilaC bildirimi yapilabilmesi iCin gerekli düzenlemelerin tamamlandiGi, Farmakom programinin CaliSmalarinin da tamamlanmak üzere olduGu ilgili firmalar tarafindan bildirilmiStir.

internet sayfamizda 21.06.2010 tarihinde (bugün) yayina giren “ECZANE PAKET PROGRAMLARi üZERiNDEN KAREKODSUZ iLAC BiLDiRiM iSLEMLERi” baSlikli duyurumuzda, ilon, Eczanem ve Byte programlari araciliGiyla, karekodsuz ilaC bildirim iSlemlerinin ne Sekilde yapilacaGi, ekran görüntüleri ile birlikte yer almaktadir.

Eczanelerde bulunan karekodsuz ilaClarin, seCilecek bir ecza deposuna bildirim iSleminin TEBEOS Programi üzerinden ne Sekilde yapilacaGini gösteren iSlem basamaklari da www.teb.org.tr ' de “TEBEOS PROGRAMi iLE KAREKODSUZ iLACLARiN BiLDiRiMi” baSlikli duyurumuzda yer almaktadir. MeslektaSlarimiz, TEBEOS üzerinde yer alan “Karekodsuz ilaC Bildirim” Modülü ile, eczanelerinde bulunan karekodsuz ürün bildirimlerini yapabilecek, bu bilgiler üzerinde deGiSiklik, ekleme, silme gibi iSlemleri de gerCekleStirebilecektir.(*)

Konu hakkinda üyelerinizin bilgilendirilmesi ve eczanelerde bulunan karekodsuz ilaClarin ecza deposuna bildirim iSlemlerinin 24.06.2010 PerSembe günü akSamina kadar tamamlanmasinin saGlanmasi iCin gereGini rica ederim.

Saygilarimla,

Ecz.Özgür ÖZEL

Genel Sekreter

(*) 10.06.2010 tarih 27607 Sayili Resmi Gazetede yayimlanan BESERi TiBBi üRüNLER AMBALAJ VE ETiKETLEME YÖNETMELiGiNDE DEGiSiKLiK YAPiLMASiNA DAiR YÖNETMELiK’in geCici 2 nci maddesinin son bendi:

"Tibbi mamalar ve enteral beslenme ürünleri hariC olmak üzere serumlar, radyofarmasötikler, sekiz santigrat dereceden daha soGuk ortamlarda bekletilmesi zorunlu olan soGuk zincir ürünleri ile kiSiye özel üretilmiS ilaClar 1/1/2012 tarihine kadar karekod uygulamasinin kapsami diSindadir.” Seklinde düzenlenmiS olup, burada tanimlanan ilaClar Karekodsuz ilaC Bildirim Modülüne kayit edilmeyecektir.

EDAK Ecza Koop.a 08.06.2010 tarihinden itibaren karekodsuz ilaC bildiriminde bulunmuS olan meslektaSlarimizin bu iSlemi yeniden yapmalarina gerek yoktur. Bu verilerin EDAK tarafindan BirliGimize aktarilmasi konusunda mutabakat saGlanmiStir.