Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Töreni ve Dünya Eczacılar Günü Resepsiyonu Ankara’da Gerçekleşti

Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun (FIP) 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen kongresinde, “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada, Dünya Eczacılar Günü adıyla kutlanması” önerimiz kabul edilmişti. Türk Eczacıları Birliği tarafından 25 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen törende, TEB Eczacılık Akademisi Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri sahiplerine takdim edildi ve törenin ardından verilen resepsiyonda, Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

Törenin açılış konuşmasında TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak’ın bilimsel eczacılığa ve eczacılık hizmetlerinin geliştirilmesine verilen önemi aktarmasının ardından kürsü alan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, eczacılık ve ilaç alanındaki çalışmalardan bahsederken, yerli üretime verilen öneme değindi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Ecz. Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki gelişmeler ve yapılan çalışmalara değindi.

Ödüllerin sahiplerine takdimi öncesinde, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, TEB Eczacılık Akademisi Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri’nin hangi kriterlere göre verildiğini anlatan bir sunum yaptı.

2017 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri, Prof.Dr.K.Arzum Erdem Gürsan, Prof.Dr.İ.Tayfun Uzbay, Prof.Dr.Ahmet Aydın, Prof.Dr.İlkay Erdoğan Orhan, Prof.Dr.Sevim Rollas, Prof.Dr.Betül Demirci ve Prof.Dr.Nurşen Başaran’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Bilimsel alanda yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri dolayısıyla 2017 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine şu isimler layık görüldü;

TEB Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü:

• Prof. Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel (Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD/İSTANBUL)

• Prof Dr.Engin Umut Akkaya (Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü/ANKARA)

TEB Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü:

• Arş.Gör.Dr.Fatma Sezer Şenol (Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ABD/ANKARA)

• Yrd.Doç.Dr.Seda Nur Topkaya (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya ABD/ İZMİR)

• Prof.Dr.Yusuf Baran (Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü/KAYSERİ)

TEB Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü:

• Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Törende, Eczacılık Akademisi tarafından, eczacılık bilimine ve akademiye vermiş oldukları katkı ve hizmetlerden dolayı, Prof.Dr.K.Arzum Erdem Gürsan ve Akademinin geçmiş dönem başkanı Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer’e, Akademi Onur Ödülü takdim edildi.

Ödül töreninin ardından gerçekleşen resepsiyonda, eczacılık mesleği için yaptıkları çalışmalar ve Türk Eczacıları Birliğinin ve Eczacılık Akademisinin yönetiminde almış oldukları görevler ile mesleğin gelişimine ve ilerlemesine sağladıkları katkılarından dolayı Prof.Dr. Fethi Şahin, Ecz. Rafet Şahin, Dr. Ecz. Akın Çubukçu ve Ecz. Sertaç Özmen’e Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edildi.