ATIK BERTARAFI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Eczanelerde miadı geçen ilaçların “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine göre, tehlikeli atık bertaraf etme lisansına sahip firmalar tarafından bertaraf edilmesi gerekmektedir.

Zonguldak Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğine uygun tehlikeli atık bertaraf etme lisansına sahip ITC İNVEST firması ile bölgemizde bulunan eczanelerden miadı dolan ilaçların toplanması, ilgili şirkete teslimi ve toplu olarak imha edilmesi konusunda 31.05.2017 tarihinde bir sözleşme imzalanmıştır.

Bu sözleşme çerçevesinde Eczaneler ilaçları;

1- Merhem, krem formaları, aliminyum tüp ambalajda olan,

2- Şurup - flakonformları - cam şişe ambalajlı ilaçlar,

3-Blister ambalaj içerisinde olan plastik ambalajlı tabletler şeklinde ayrı ayrı gruplar halinde hazırlayarak listelenecek ve ayrı koli içerisinde Odaya teslim edilecektir. Eczacılarımız tarafından hazırlanarak onaylanan listeler daha sonra Sağlık Müdürlüğü ve Eczacı Odamız tarafından görevlendirilen Eczacılar tarafından kontrol edilerek onaylanacaktır.

4-Sitotoksik ve sitostatik ilaçlar ayrıambajlanarak liste ile birlikte Odamıza ayrı teslim edilecektir.

5-Psikotrop – uyuşturucu ve kontrole tabi ilaçlar ayrı listelenip ayrı ambalajlanacak Sağlık Müdürlüğüne ilaçlarla birlikte listesi onaylatılıp Eczacı Odamıza teslim edilecektir.

6-İlgili Firmaya imha ve taşıma ücretleri Eczacı Odamız tarafından ödenecektir.

7-Psikotrop – uyuşturucu ve kontrole tabi ilaçların listesini almak için ekteki Excel dosyasını, diğer ilaçların listesi için ise https://miadimha.herokuapp.com/ linkini kullanabilirsiniz.

Meslektaşlarımız tarafından imha edilecek ilaçların Odamıza teslim tarihi en geç 15 Eylül 2017 ’dür.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

ZONGULDAK ECZACI ODASI

Ek dosya için tıklayınız...