Her Yönüyle Aromaterapi Eğitimi ve Workshop - Ecz. Hülya Kayhan

03 Haziran 2017 Cumartesi Günü Odamız Konferans Salonunda Ecz. Hülya Kayhan tarafından verilecek Her Yönüyle Aromaterapi Eğitimi ve Workshop'a tüm üyelerimiz davetlidir.

Not: Katılımlarınızın 1 Haziran 2017 Perşembe Günü mesai bitimine kadar odamıza bildirmenizi rica ederiz.

Zonguldak Eczacı Odası

Program:

09.30-12.00

AROMATERAPİYE GENEL BAKIŞ

- Tıbbi aromaterapi nedir?

- Aromaterapininz kullanım alanları:

1.Kozmetikte aromaterapi

2.Koruyucu sağlıkta aromaterapi

3.Tedavide destek olarak aromaterapi

-Nasıl ve kimler tarafından uygulanır? İngiltere, Fransa Amerika ve Avustralya , Almanya Modelleri

Coffee Break Arası

Aromaterapik yağların organik kimya olarak açıklanması

AROMATERAPİK KARIŞIMLAR

- Karışım hazırlamak şart mı?

- Uçucu yağların tek başına kullanımları

- En doğru ve optimum kullanım şekli hangisidir?

- Karışım hazırlamada dikkat edilecek başlıca hususlar

- Formül veya karışım yapmadan önce eczacının bilmesi gerekenler nelerdir?

12.00-13.00 Öğle Yemeği

13.00-18.00

AROMATERAPİ VE ECZACI

- Eczacı dokunuşu ile aromaterapi nasıl hayata geçer?

- Uçucu yağların kimyasal yapıları

- Uçucu yağlarda en çok bulunan ve sağlık için en çok önem arz eden aktif bileşenler

- Linalool, Geraniol, Sineol, Limonen, lınalyl aldehit ve diğer aldehitler, Esterler, Fenoller, Diğer
monterpenler

Coffee Break Arası

Başlıca etki alanları, pratikte uygulanışları, hangi bileşen hangi bitkide en çok bulunur ve hangi bitkiye kokusunu ve etkisini verir.

- Karışım yaparken bu aktif bileşenleri nasıl değerlendirmeliyiz?

- Yaratıcı karışım yapmak nedir, nasıl gelişir?

Hülya Kayhan Kimdir?
1971 yılında Lüleburgaz’ın Yenibedir köyünde doğdu. 5.sınıfta girdiği Anadolu Liseleri sınavını Kırklareli 3.sü olarak kazandı ve Edirne Anadolu Lisesi’nde öğrenim görme hakkı elde etti.

Lisenin ardından girdiği üniversite sınavında, hikâyeleriyle büyüdüğü şifalı bitkilerin sırlarını öğrenmek için İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tercih etti ve kazandı. 1995 yılında Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu ve Farmasotik Teknoloji alanında yüksek lisans yapmak üzere Londra’ya gitti. University of London King’s College’deki yüksek lisans eğitimi boyunca aromaterapi ve fitoterapiyi kapsayan alternatif tedavi dersleri aldı. Aromaterapi oldukça ilgisini çekti ve çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırmaya başladı.

Aromaterapi alanının en büyük hocalarından dersler alan ve farklı dillerde tüm kaynakları titizlikle tarayarak aromaterapi konusuna hakimiyetini pekiştiren Hülya Kayhan, esansiyel yağ formüllerini toplum sağlığının yararına sunmak adına bir adım atarak bir marka yaratmaya karar verdi.

Birçok hastalığa ve şikâyete derman olacak bitki özlü esansiyel yağları gerekli onay ve izinleri de alarak Art de Huile markası ile üretmeye başladı.

Bugün aromaterapi konusunda bilgisine ve özgün formüllerine en çok güvenilen eczacıların başında gelen Hülya Kayhan, üretimin yanı sıra aromaterapiyle ilgili konferanslar düzenleyerek, eczacı meslektaşlarına eğitimler vererek ve panellere katılarak çalışmalarına devam ediyor.