Eczanelerde devrim gibi hamle: Smart eczane projesi

Astım, KOAH gibi kronik hastalığı olanlar için hizmet verecek Smart Eczaneler projesi pilot bölgelerdegerçekleştirilmeye başlanacak.

14:41 12 Mayıs 2017 Sağlık

Eczanelerde devrim gibi hamle: Smart eczane projesi

Türk Eczacıları Birliğince (TEB) pilot olarak başlatılan Smart Eczane projesinin, Sağlık Bakanlığı iş birliği ile ülke genelinde yaygınlaşması sağlanacak. Astım ve KOAH gibi kronik hastalıkları olan vatandaşlara danışmanlık hizmetinin verilmesi, ilaç takibinin yapılması gibi uygulamaları içeren projeile ilgiliTEB Genel Sekreteri Arman Üney bilgiler verdi.

Üney, “Smart Eczane” projesinin 2014’ün sonunda Samsun, Batman, Edirne, Hatay, Antalya, Konya, Eskişehir ve Manisa olmak üzere 8 ilde, 24 eğitici eczacı ve 254 gönüllü eczacıyla pilot olarak başlatıldığını belirtti. Üney aynı zamanda bu projenin, eczacının asli görevini ön plana çıkarmak istediklerini belirtti. Bir eczacının, ilaçların yan etkileri, kullanım şekli, ilaç etkileşimleri gibi konularda uzman olduğunu söyleyen Üney, “Projeye, öncelikle Türkiye’de önemli sayıda hasta bulunan KOAH ve astımla başladık.” dedi. Daha sonra kapsamlı bir eğitimlediyabet, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıklarına yönelik de danışmanlık hizmeti sunulacağı açıklandı.

SÖZCÜ